BOLELA SU GA LEĐA, PA JE OTIŠAO NA RENDGEN KIČME: Kada je stigao snimak, lekari su gledali OTVORENIH USTA! Nisu verovali ŠTA VIDE!
Foto: Profimedia

u ISTORIJI ZABELEŽENO SAMO 100 sličnih slučajeva

BOLELA SU GA LEĐA, PA JE OTIŠAO NA RENDGEN KIČME: Kada je stigao snimak, lekari su gledali OTVORENIH USTA! Nisu verovali ŠTA VIDE!

Zanimljivosti -

Muškarac star 38 godina ostavio je lekare bez teksta, a njegov slučaj objavljen je u stručnom časopisu.

Čovek iz Brazila je prošle nedelje posetio bolnicu u Sao Paolu zbog bola u donjem delu kičme. Verovao je da je problem u diskus herniji i želeo je da to snimi. Snimak je pokazao da je zaista u pitanju diskus hernija, ali i da čovek ima tri bubrega sa kojima je rođen, a da to nije ni znao. Levi bubreg bio mu je sasvim u redu, a pokazalo se da ima i dva spojena desna bubrega.

foto: Profimedia

Mokraćovodi, odnosno ureteri ovog muškarca, spojeni su na ulazu u bešiku.

"Nikad nismo videli ništa slično ovome. Ostali smo bez teksta. Prvo smo se zabrinuli da mu to utiče na zdravlje, međutim, dodatno iznenađenje bilo je da mu to uopšte ne remeti bilo kakvu funkciju", kaže za medije dr Renato Foresto, jedan od lekara iz ove bolnice koji je objavio i naučni rad o pacijentu sa ovim retkim stanjem.

Analize krvi pokazale su da mu bubrezi savršeno rade, a i opšte zdravstveno stanje, ako se izuzme kičma, mu je odlično. Tako je pacijent dobio lekove protiv bolova i poslat je kući.

Ovo stanje, zvano supernumerarni bubreg, je ekstremno retko, i za sada je u istoriji zabeleženo svega 100 ovakvih slučajeva.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Blic Žena/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track