ULTRAZVUK JE POKAZAO DA SAM DEVOJČICA, A ROĐENA SAM KO DEČAK! Sa 18 lekari su me ŠOKIRALI: Ti možeš da rađaš! Sada sam trudna!
Foto: Printsceen/Instagram

ISPOVEST Majki Šanel

ULTRAZVUK JE POKAZAO DA SAM DEVOJČICA, A ROĐENA SAM KO DEČAK! Sa 18 lekari su me ŠOKIRALI: Ti možeš da rađaš! Sada sam trudna!

Zanimljivosti -

Majki Šanel (18), rodila se i odrasla kao dečak, a sada je trudna i nosi bebu u stomaku.

Ovoj tinejdžerki je dijagnostikovan PMDS, što znači da ima muške genitalne organe napolju, a ženske unutar tela.

Iako je rođen i odrastao kao dečak, Majki Šanel (18) iz Bostona u Masačusetsu, sada se predstavlja kao žena. Dok je još bila u materici majke, testovi su pokazali da je devojčica, međutim i lekari i roditelji su bili šokirani, kada se rodila sa muškim genitalijama.

Osim toga, tokom odrastanja, Šanel se zaista nikad nije osećala kao dečak. Govorila je:

- Svima je bilo očigledno da sam drugačija. Sa pet godina bih se igrala sa tetkinim tašnama i stavljala mamin karmin. Nikada se nisam osećala kao dečak. Bila sam baš ženstvena i nikad nisam prošla taj dečački pubertet - rekla je ona, piše Dejli mejl.

Kad je bila na rutinskim pregledima, tinejdžerka je saznala da ima unutrašnje ženske organe:

- Rekli su mi da imam grlić materice, jajovode, matericu, jajovode i da mogu da zatrudnim ako hoću. Zapravo sam mislila da je to šala. Nisam znala da je to moguće. Bila sam u fazonu: "Ha, ha, gde su kamere?", a onda su mi na ekranu pokazali moju matericu.

Ispostavilo se da Šanel imao sindrom perzistentnog mulerskog kanala PMDS, retko stanje u kojem osoba ima spoljne muške, a unutrašnje ženske genitalne organe. Lekari su je savetovali da se podvrgne histerektomiji, jer ovo stanje je može dovesti do teških, po život opasnih komplikacija.

Nakon što je saznala da joj muški organi nisu reproduktivni, tačnije kao muško je neplodna, ona je odlučila da ne može da propust priliku da zatrudni i ostvari se kao roditelj.

- Ljudi sa PMDS sidromom su su podložni raku i tumorima i rizik se smanjuje ako imate histerektomiju. Moji muški delovi su neplodni, ali rečeno mi je da moji jajnici funkcionišu. Bila sam u šoku nekoliko nedelja, a onda sam shvatila da neću moći da imam dete, ukoliko ga sama ne stvorim, i to uskoro. Oduvek sam znala da želim da budem roditelj. Igrala sam se sa lutkama bebe dok sam bila mala, a decu sam videla u budućnosti, pa sam odlučila: "Sad ili nikad ne moram da pokušam da zatrudnim" - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track