BACATE TALOG OD KAFE? TO JE ČISTA LUDOST! Dno šoljice čini čuda - koristi se za piling, čišćenje, pravi red u frižideru...
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO, ALI...

BACATE TALOG OD KAFE? TO JE ČISTA LUDOST! Dno šoljice čini čuda - koristi se za piling, čišćenje, pravi red u frižideru...

Zanimljivosti -

Navikli ste da čim popijete kafu, odmah operete šolje i tako bacite "dragoceni" talog. Mnogi ljudi ne znaju da je ovo praktičan i ekonomičan način da uradite mnoge stvari.

Stavite u frižider talog od kafe u otvorenoj činiji, pokupiće neprijatne mirise i delovati kao prirodni dezodorans.

foto: Shutterstock

Grube čestice i kiseli sadržaj kafe deluju kao savršen piling za vašu kožu koji pomaže u uklanjanju prljavštine i mrtvih ćelija kože.

Pomešajte talog kafe s malo vode i kokosovim uljem i dobićete odličan piling za telo.

Biljke

Kafa sadrži kofein koji je vrlo toksičan za mnoge insekte. Pospite talog kafe oko biljaka u vašem domu kako biste odbili komarce, voćne mušice i sl.

Kafa takođe može pomoći u smanjivanju celulita razbijanjem masnih naslaga i povećanjem protoka krvi u zahvaćenom području.

foto: Profimedia

Očistite nameštaj

Pomoću štapića za uši ili vate nanesite talog od kafe na ogrebotine na drvenom nameštaju i ostavite pet do deset minuta, a zatim obrišite pamučnom krpom. Ogrebotine će biti manje vidljive.

Kada kupate psa ili mačku, nakon šampona i pre ispiranja utrljajte talog u koren njihovog krzna.

(Kurir.rs / Srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track