PRONAŠLA JE NA PLAŽI MISTERIOZNI PREDMET! Mislila je da je FOSIL, donela ga je kući, a onda je sve EKSPLODIRALO!
Foto: Printscreen/Facebook/, Printscreen/Facebook/Jodie Crews

mogle su da nastradaju

PRONAŠLA JE NA PLAŽI MISTERIOZNI PREDMET! Mislila je da je FOSIL, donela ga je kući, a onda je sve EKSPLODIRALO!

Zanimljivosti -

Džesi Kruz (38) i njena ćerka Izabela (8) mislile su da su na plaži pronašle fosil ili kost. Ispostavilo se da se radilo o predmetu opasnom po život.

Džesi Kruz je na društvenim mrežama podelila sliku misterioznog predmeta pitajući druge da li znaju šta je u pitanju. Jedna žena je napisala da je to verovatno iz stomaka izbacio neki kit, pa ga treba probušiti vrućom iglom da se vidi da li će izaći beli dim.

"Samo se pretvorilo u vatrenu kuglu. Moja ćerka je vrisnula i izletela na zadnja vrata. Zgrabila sam granatu i bacila je u sudoperu", ispričala je mama.

Granata je eksplodirala i u kuhinji napravila veliku štetu. Džesi je istakla da su ona i njena ćerka bile u životnoj opasnosti.

Otrčala je na sprat po mokar peškir i pokušala njime da ugasi vatru. Uspela je da spase četiri mačeta i dva psa. Komšije su pozvale Hitnu pomoć, a vatrogas joj je rekao da se radilo o granati koja je najverovatnije iz Drugog svetskog rata, kao i da su pojedine garante iz tog perioda prekrivene voskom.

Džesi je rekla da ništa nije slutilo na nesreću kao i da je predmet koji je sa ćerkom našla na plaži bio težak poput kutije šećera, kao i da ništa nije ukazivalo da je reč o granati.

"Imale smo dosta sreće, sve je moglo da bude mnogo gore", poručila je mama.

kurir.rs/metro.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track