IZRAČUNAJTE SVOJ VORTEKS! Saznajte koja je vašu TAČKU SUDBINE koja nam može odrediti život i MANE od kojih bežite
Foto: Profimedia

astrologija

IZRAČUNAJTE SVOJ VORTEKS! Saznajte koja je vašu TAČKU SUDBINE koja nam može odrediti život i MANE od kojih bežite

Zanimljivosti -

Jedan simbol smešten u natalnoj karti koji bi trebalo znati pri proučavanju astrologije naziva se "verteks". Sama reč je latinskog porekla i znači vrtlog, okretanje, glava, vrh, šiljak, preokret. On nije planeta, asteroid ili bilo koje drugo nebesko telo, to je apstraktna tačka u vašoj astrološkoj karti koja preseca ekliptiku i osnovne vertikalne tačke na vašoj natalnoj karti.

Prema brojnim astrolozima, upravo je verteks tačka karmičke ili sudbinske veze koja nam može odrediti život. To je neverovatnije važno za veze jer ponekad osećamo da smo upoznali nekoga za koga znamo da će nam biti važan u životu (bilo da je to prijatelj, partner, supružnik...).

Kako pronaći svoj "verteks"

Da biste pronašli svoj verteks, potrebno je da znate datum rođenja, tačno vreme rođenja i grad rođenja.

Evo značenja svakog verteksa za sve horoskopske znakove:

Verteks u Ovnu

Verteks u Ovnu govori o vođstvu i preuzimanju kontrole. Pobeđivanje strahova i odlučna akcija ključni su jer vam izgradnja hrabrosti može pokazati nove veštine za koje niste znali da ih imate. Postaćete samopouzdaniji i svesniji ko ste kroz zauzimanje stava i postajanje vođom. Nećete ispuniti svoju sudbinu ako ćete uvek i u svemu biti tuđi sledbenik.

Od negativnih strana, može ukazivati na narcisoidnost. U odnosima, najveća mana vam je grubost.

ovan, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Biku

Preuzimanje odgovornosti za sebe i poslove je vitalno kada imate verteks u Biku. Ako postanete samostalniji i manje se oslanjate na druge, to će vampovećati samopoštovanje. Izgradite svoje poverenje u sebe dok polako prestajete da budete zavisni od drugih i vežbate samodostatnost, jer samo tako ćete pronaći stabilnost i ispunjenje.

Od negativnih strana, može ukazivati na sebičnost i komplekse. U odnosima, najveća mana vam je pohlepa.

bik, horoskop
foto: profimedia

Verteks u Blizancima

Vaša sposobnost komunikacije je neophodna i važan je aspekt onoga ko ste ako je vaš verteks u Blizancima. Korišćenje logike i činjenica za stvaranje argumenata i iznošenje ideja i načina da ih izrazite pomoći će vam da steknete samopouzdanje potrebno za njihovo iznošenje. Vi ste prirodni talent za PR i važno je njegovati ovu svoju stranu. Najveći sudbinski promašaj za vas je da ćutite - i gutate svoje misli i osećaje.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost fobijama i fiks idejama. U odnosima, najveća mana vam je promiskuitetnost.

blizanci, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Raku Ako je vaš verteks u horoskopskom znaku Raka, stalno se morate nositi s tuđim osećajima i njegovati one oko sebe. Možda ćete biti u iskušenju da ugušite svoja osećaje kako biste to obradili i bili ono što drugi žele da budete, ali važno je da ostanete otvoreni i da izbegavate želju za ublažavanjem svojih osećaja. Ne pokušavajte da ih racionalizujete, nego se vodite njima, jer biste delovanjem samo po 'mozgu' mogli da donesete odluke koje ćete u životu jako zažaliti.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost histeričnom ponašanju i porodičnim problemima. U odnosima, najveća mana vam je posesivnost i ljubomora.

rak, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Lavu

Morate da cvetate kao pojedinac i ne gubiti se u grupi kad je vaš verteks u Lavu. Ne samo da ćete postati svjsniji svoje individualnosti i kreativnosti, već ćete i nadahnuti i pomoći drugima prihvajući svoje jedinstveno ja. Dođe li u životu trenutak da se odreknete toga i izgubite se u masi jer mislite da ćete bolje proći - morate shvatiti da ćete biti neispunjeni i u suprotnosti sa sudbinom koju su vam zvezde zadale.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost depresiji i strahovima od smrti. U odnosima, najveća mana vam je očajnička želja da budete voljeni i obožavani.

Lav
foto: Profimedia

Verteks u Devici Služiti onima oko sebe i biti koristan sjajno je za ljude s njihovim verteksom u Devici jer se najbolje osećate kad znate da imate svrhu. Vaša sudbina nije biti sami i usamljeni - već njegovati, organizovati, pomagati i usklađivati, jer jedino ste ispunjeni.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost opsesivnom ponašanju i autizmu. U odnosima, najveća mana vam je ograničenost vlastitim idejama.

devica, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Vagi

Zbližavanje ljudi i posredovanje u sukobu važni su aspekti verteksa u horoskopskom znaku Vage. Sposobnost da ostanete nepristrani i ne dopustite da vas osećanja ometaju idealan je način da stvorite sklad oko sebe i okruženje koje koristi svima. Koliko god vam takav život ponekad bio stresan, od njega ne možete pobeći jer je on vaša sudbina.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost zavisničkom ponašanju. U odnosima, najveća mana vam je manipulisanje.

Verteks u Škorpiji Suočavanje sa komplikovanim situacijama je mesto gde Škorpion napreduje. Suočavanje sa smrću, izlečenjem ili poslovnom praksom uobičajeno je za ovaj znak jer želite da budete korisni i da pružite pomoć onima kojima je potrebna. Zbog toga birajte delatnosti u kojima ćete imati priliku upravo to raditi kako biste ostvarili svoju sudbinu.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost agresiji i ekstremizmu. U odnosima, najveća mana vam je preterana zahtevnost.

škorpija, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Strelcu Važno je gledati veliku sliku umesto manjih detalja za ljude rođene s verteksom Strelca. Dolazak do istine i nesmetanje trivijalnim činjenicama važno je za ovaj znak jer su učenje i mudrost ključni. Nemojte se zakopati u odnosima i delatnostima gde više nema prilike za učenje, jer suđeno vam je da u tim situacijama budete nemirni i nezadovoljni.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost hipohondriji. U odnosima, najveća mana su vam uloge koje namećete drugima i kritičnost.

strelac, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Jarcu Odgovornost i vođstvo su ogromni za ovaj znak; učenje i poštivanje pravila, dužnosti i obaveza je bitan aspekt. Organizacija i strpljenje ključne su veštine koje morate da razvijete.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost paranoji i probleme s autoritetima. U odnosima, najveća mana vam je sitničavost.

jarac, horoskop
foto: Profimedia

Verteks u Vodoliji

Ako ste rođeni sa svojim Verteksom u Vodoliji, biti ljubazan i strpljiv prema svima i prihvatati one koji se razlikuju od vas ključne su osobine. Tolerancija prema razlikama pomoći će vam da se setite da ste jednaki, a ne bolji i pomoći će vam da kontrolišete svoj ego.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost zavisti i inatu. U odnosima, najveća mana vam je uskraćivanje drugih.

vodolija, horoskopski znak
foto: Shutter

Verteks u Ribama

Saosećanje i empatija za druge važni su za Verteks u horoskopskom znaku Ribe. Budite ona osoba koja ljudima daje do znanja da im je do nekoga stalo i spremna je slušati. To će vam pomoći da rastete i postanete pronicljiviji kao osoba.

Od negativnih strana, može ukazivati na sklonost velikim osilacijama između pasivnog i agresivnog ponašanja. U odnosima, najveća mana vam je česta odvojenost od stvarnog sveta i situacija.

ribe, horoskopski znak
foto: Shutter

kurir.rs/24sata.hr/Vertex Sign Calculator

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track