Najnovije vesti

I BOGATI PLAČU I IDU PO SUDOVIMA: Nemački princ tražio SINU da mu vrati zamak i palatu koje mu je POKLONIO!
Foto: Profimedia

imaju probleme sa nekretninama

I BOGATI PLAČU I IDU PO SUDOVIMA: Nemački princ tražio SINU da mu vrati zamak i palatu koje mu je POKLONIO!

Zanimljivosti

Princ Ernst August od Hanovera tužio je sina sa kojim je godinama u svađi da mu vrati porodični zamak i palatu koje mu je ranije dao, objavio je u utorak sud u Hanoveru.

 - Od kraja 2020. godine princ Ernst August od Hanovera putem suda traži od svog sina, princa naslednika Ernsta Augusta od Hanovera, da mu vrati dvorac Marienburg, imanje porodice Kalneberg i palatu Herenhauzen u Hanoveru - navodi sud u saopštenju.

Poglavar nemačke dinastije (66), jedne od najvećih aristokratskih porodica Evrope, zahteva da se poništei ugovori o poklonu 37-godišnjem sinu iz 2004. i 2007. godine.

Hanoveri, Nemacki plemici
foto: Profimedia

Ernst stariji optužuje Ernsta mlađeg da je "teško povredio pravo, imovinu i interese tužioca" pokušavajući da preuzme potpunu kontrolu nad kućom Hanover isključivanjem oca. Tužilac je vrednost imovine procenio na oko pet miliona evra. Princ Ernst stariji je bio u braku s princezom Karolinom od Monaka od koje se razveo 2009. godine

Sin njegove navode smatra "lažnim i neutemeljenima" i nije želio komentarisati detalje iz poštovanja prema porodicii kako bi "zaštitio svog oca", izjavio je za nemačku agenciju.

Princ Ernst August od Hanovera je godinama u sukobu sa sinom kog je osumnjičio za rasipanje porodične imovine u Nemačkoj, posebno terena i šuma u Donjoj Saksoniji.

Sin ga nije pozvao na venčanje 2017. godine sa ruskom modnom kreatorkom Ekaterinom Mališevom.

Hanoveri, Nemacki plemici
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Index)

BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...