DO 20. MARTA JE VENERA U RIBAMA I TO ĆE UZBURKATI VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT! Stare ljubavi se vraćaju, a budite spremni i na TAJNE VEZE
Foto: Profimedia

astrologija

DO 20. MARTA JE VENERA U RIBAMA I TO ĆE UZBURKATI VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT! Stare ljubavi se vraćaju, a budite spremni i na TAJNE VEZE

Zanimljivosti -

bolnih iskustava iz prošlosti,

Od 25. februara Venera boravi u znaku Riba i ostaće tamo do 20. marta. Ovo je vrlo zanimljivo vreme za ljubav i odnose jer mnogo toga može biti, pa i ostati skriveno iza zavese, gurnuto pod tepih, potisnuto u našu podsvest.

Prevelika je osetljivost u pitanju, stoga se retko igra otvorenih karata. Jer, šta ako kažemo istinu i budemo zbog toga osuđeni, što ako pokažemo osećaje i odbijemo njega/nju, što ako...

Horoskop
foto: Profimedia

Čega se stidimo, što je to čega se najviše bojimo? Nešto se taji ili se radi u tajnosti. Često se pod ovim tranzitom povlačimo u osamu i imamo potrebu razmisliti što dalje. Možda se time i štitimo od potencijalnih pretnji, a drugima šaljemo poruku - nisam dostupan, ne možeš do mene. Igramo i skrivene igrice, lovimo u mutnom, pokušavamo drugu stranu uvući u našu mrežu i zapetljati ga u nju, tako da ne može uteći.

Češće ulazimo u tajne veze i započinjemo odnos s< zauzetom osobom. Vraćamo se u prošlost, prisećamo se bivše ljubavi, ponovno je srećemo. Neki stari kontakti opet se uspostavljaju.

Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem

Privlačimo u život osobe kojima treba pomoć, koji su emocionalno ranjene, a u nama oživljava uloga spasitelja. Žrtvujemo se prekomerno jer smatramo da će nas tako zavoleti, da će druga strana videti koliko smo vredni ljubavi, nezamenjivi i posebni baš za nju. A zapravo nismo svesni koliko odustajemo od sebe i živimo tuđi život, zanemarujući vlastite potrebe. Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem.

Nekad učinimo nešto i posle nas prati osećaj krivice

Nekad pobegnemo od stvarnosti, umislimo nešto, živimo u iluziji da nas on/ona ipak voli i smišljamo razna opravdanja zašto nam se ne javlja i zašto nije tu, s nama. Zaljubljeni smo, zaneseni, istovremeno i slepi.

Ako smo na nesigurnom terenu, igramo igrice. Smatramo da ćemo približavanjem, a potom udaljavanjem proizvesti neku reakciju u drugoj strani.

Ovo je i vreme kada se možemo vratiti na neka stara mesta u ljubavi. Pogledati prošla iskustva na novi način, shvatiti zašto je bilo baš tako i je li moglo drukčije…

Često idealizujemo, upadamo u mrežu iluzije, vidimo ono što želimo videti, a ne ono što jeste, pa ponekad doživimo i pokoje razočaranje. Ne okrećite glavu od stvarnosti.

Izlečite sebe od bolnih iskustava iz prošlosti

No sada je i vreme da izlečimo sebe od bolnih iskustava iz prošlosti, ako ona postoje. Tu je i intuicija, onaj unutrašnji osjećaj koji nam jasno govori šta je dobro, a šta nije. Pitanje je samo, slušamo li?

Divno je što s ovom Venerom možemo duboko doživeti ljubav. Upoznati njeno pravo lice, lice puno topline, predanosti, prisutnosti, nesebičnosti. Povezati se s voljenom osobom, osetiti bliskost i intimnost.

Neke zanimljive poruke mogu doći kroz snove ili meditaciju, kroz jedan sudbinski susret ili događaj, nešto što ne možemo zaobići, koliko god se trudili. Jasnije možemo videti vlastite slabosti, upoznati strahove i nesigurnosti, dakle sve ono što nam otežava život u odnosu.

Gde je moja Ahilova peta?

Stoga je dobro vreme za komunikaciju o bilo kojem problemu koji uzrokuje ogorčenost ili udaljenost između vas i voljene osobe. Budite romantični. Nežni. Saosećajni. Vodite brigu o drugima, ali mislite i na sebe. Empatija isceljuje. Volite i ne trošite energiju na nekoga ko nije spreman biti tu, uz vas i sa vama.

par, seks, romantika
foto: Profimedia

kurir.rs/lovesensa.rs/Astrolog Julijana Oremović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track