ZAVISNICA JE BILA 19 PUTA NA IVICI SMRTI, IZGUBILA ĆERKU I PORODICU! Rešila da okrene novi list i danas izgleda SAVRŠENO! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

moguće je promeniti se

ZAVISNICA JE BILA 19 PUTA NA IVICI SMRTI, IZGUBILA ĆERKU I PORODICU! Rešila da okrene novi list i danas izgleda SAVRŠENO! (FOTO)

Zanimljivosti -

Bivša zavisnica koja se predozirala 19 puta i počela da koristi heroin sa samo 15 godina, otkrila je kako je uspela da pobedi zavisnost, a fotografije njene transformacije su oduševile mnoge.

Amerikanku Medison MekManus je njen tadašnji dečko još kao tinejdžerku uveo u svet droge, a neko vreme živela je na ulici pre nego što je uspela da se očisti. Sada se bori za dobijanje starateljstva za svoju devetogodišnju ćerku pošto je zatrudnela sa 18 godina, prenose britanski portali.

Medison MekManus
foto: Printscreen/Facebook

Bila je prisiljena da se odrekne ćerke zbog zavisnosti koja je dovela i u probleme sa zakonom. Njena porodica se sada vratila u njen život, nakon što je bila beskućnica od dvadesete godine. Nedavno je otkrila kako je pobedila zavisnost uz pomoć grupe anonimnih alkoholičara.

Sada želi da ispriča svoju priču i da pomogne ljudima da uvide kako postoji "rešenje za ovu bolest", prenose britanski mediji.

- Živela sam život pun jada i molila sam se svaki put da se ne probudim. Dugo sam mislila da nikada neću izaći odatle. Kad mi je bilo dosta, pronašla sam novi način života. Moguće je, postoji pomoć. Zgrabite je i ne puštajte - rekla je Medison.

Medison MekManus
foto: Printscreen/Facebook

Medison je rekla da je prvi put na odvikavanje krenula sa 15 godina, dodavši kako je povredila sebe, ali i svoju porodicu i druge ljude oko sebe. Kaže kako se sledećih nekoliko godina borila sa zavisnošću, a zatim je bila trezna devet meseci kad je bila trudna.

- Dosad je to bilo najduže razdoblje u kojem nisam koristila drogu - priznaje.

Šest godina je živela na ulici, a da mora da se bori protiv svojih poroka, shvatila je, kaže, tek kad je uhapšena.

- Napustila sam školu, dala sam ćerku na usvajanje, jednostavno nisam mogla da prestanem da koristim drogu. U tom trenu u svom životu nisam imala porodicu, prijatelje, nikoga drugog. Bila sam sama - rekla je.

Kaže kako je sve uspela da odgurne od sebe i tako je krenulo njeno šestogodišnje "tumaranje mračnim gradom".

- O stvarima sa kojima sam se nosila tokom borbe sa zavisnošću mogla bih da napišem knjigu. Bolovala sam šest godina, bolest me držala u zarobljeništvu. Bilo me je sramota i žalila sam što sam izgubila ćerku, porodicu i sebe - kazala je.

- Najniže sam pala 18. jula, tada sam poslednji put koristila drogu, uhapsili su me, a samo dva sata posle rešila sam da promenim život - Medison nastavlja priču dalje.

Nakon što je završila u zatvoru zbog krađe i posedovanja droge, odlučila je da pokuša sa rehabilitacijom. Prijavila se na 30-dnevni program i iduća četiri meseca živela je pod nadzorom.

Pronašla je grupu anonimnih alkoholičara i tad je počeo njen oporavak. Porodica je sada podržava, a sestra i prijatelji pokušavaju da joj pomognu da vrati starateljstvo nad svojom ćerkom.

Svoju priču objavila je na jednoj Fejbuk stranici gde je pokazala i kako izgleda njena transformacija.

Ona poručuje drugima koji se bore sa zavisnošću da postoji izlaz.

- Samo se nastavite da se borite i uvek se setite da budete zahvalni, ponizni i otvoreni - poručila je Medison MekManus.

(Kurir.rs/A.M./Daily mail)

BONUS VIDEO:

02:26

MILAN BORJAN POTVRDIO DA IMA OPASNU ŽENU: Snežana čuva svoju porodicu, svi bi trebalo da se ugledaju na nju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track