JASNI ZNACI DA NISTE KAFANSKI VASPITANI: Ovih 7 stvari IZLUĐUJU konobare! Prestanite ODMAH da ih radite
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

JASNI ZNACI DA NISTE KAFANSKI VASPITANI: Ovih 7 stvari IZLUĐUJU konobare! Prestanite ODMAH da ih radite

Zanimljivosti -

Kafana je u Srbiji institucija. Mesto gde u vis dižemo čase kada slavimo, ali i mesto gde naručujemo čašicu više kako bi utolili tugu. Pod tim okolnostima može se reći da konobari nisu tu samo da nas usluže, nego i da nas zabave ali i budu psiholozi. Često se pred njima opustimo i više nego što treba, opet o načinu ponašanja u kafani treba voditi računa. Istraživali smo kojih sedam stvari ne treba raditi konobaru ili pred njim.

Pitanje “Je l’ radite?” koje je postavljeno pri ulasku u punu kafanu nateraće konobara da vas u startu mrko pogleda. Ukoliko, uz to, počnete da merkate i koje je mesto najbolje, pa pri tom obiđete celu kafanu dok ga ne pronađete, pretendujete da postanete ne tako viđen gost kafana.

kafanski bonton
foto: Kurir televizija

Često se desi da ne znate gde ćete sa žvakom, nikako je nemojte lepiti u pikslu. Ne samo što ćete na ovaj način otežati zaposlenima posao, već će vas I društvo koje konzumira cigarete mrzeti.

“Momak, konobar, druže, dečko” – ljubaznost nije na odmet, te je sasvim dovoljno dozvati samo sa konobar.

Neodlučnost oko toga šta ćete piti, plus pogrešan izgovor određenih napitaka posebno će pokazati nedostatak vašeg vaspitanja u kafani. Bonus je okretanje šolje nakon domaće kafe i proricanje sudbine iz iste.

kafanski bonton
foto: Kurir televizija

Iako mnogi vole da bace oko na budućnost u talogu kafe, te zanimacije treba ostaviti za četiri zida I intimnija druženja.

-Dešava se da to rade stariji ljudi, ali oni ne gledaju u šolju, pa im se ne može toliko zameriti – kaže konobar.

Ljudima je često zanimljiv šećer, koliko često skupljaju šećere. Neko to s namerom radi, a neko uzima više kao uspomena.

kafanski bonton
foto: Kurir televizija

Prema rečima konobara mušterija je uvek u pravu, ali im to pravilo često izađe na nos. Pogotovo kada je u pitanju neodlučnost u izboru hrane.

I osnovna stvar, kada uđete u restoran i zauzmete svoje mesto, ne zaboravite da budete ljubazni. Nasmejte se, time ćete dati do znanje konobaru i osoblju da ste pristupačni.

Kurir.rs

Bonus video:

01:15

Kragujevčani podigli spomen obeležje Oto Sepu, pilotu nemačkog porekla koji je branio jugoslovensko nebo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track