KAKO SAMI SEBI ODUZIMATE DUŠEVNI MIR? Ovo su situacije koje kreirate i narušavate sopstvenu SREĆU, evo kako to da promenite!
Foto: Profimedia

SAVETI

KAKO SAMI SEBI ODUZIMATE DUŠEVNI MIR? Ovo su situacije koje kreirate i narušavate sopstvenu SREĆU, evo kako to da promenite!

Zanimljivosti -

Razlika između toga hoće li neko biti srećan ili ne, krije se često u sopstvenim navikama, očekivanjima i sklonostima.

Ovo su najčešće situacije kojima mnogi sabotiraju sopstvenu sreću, a nijedna nema veze s materijalnim stvarima.

Ogovaranje ne donosi ništa dobro

Obratite pažnju kako se osećate nakon što ste nekoga ogovarali, i budete li iskreni sami sa sobom, shvatićete da se u pravilu osećate lošije nego pre tog razgovora. Osim toga, ogovaranje samo pokazuje da niste zadovoljni i srećni svojim životom. Moguće je da se osećate prazno pa tu prazninu popunjavate na pogrešan način.

Tokom ogovaranja dolazi do negativnog uticaja na solarni pleksus - čakra koja je najviše izložena okolnim uticajima. To čoveku daje lažan i kratkotrajan osećaj moći te privid držanja stvari pod kontrolom. Ego se hrani tom negativnom energijom. Takođe, zbog te loše navike ljudi zaboravljaju na svoje živote, probleme koje treba rešiti, na ciljeve prema kojima bi trebali težiti... Zato tapkaju na mestu, ne napreduju pa postaju još više nezadovoljni sami sobom.

Tračarenje, Ogovaranje, trač, tračare
foto: Profimedia

Laganje nagriza duševni mir

Kad čovek ne govori istinu, automatski u sebi stvara neki nemir i narušava svoj duševni mir. Budite iskreni s ljudima oko sebe, a oni dostojni vašeg društva - to će jako ceniti.

Ljubomora nema nikakvog smisla

Biti ljubomoran na nekoga je veliki gubitak vremena i pozitivnih emocija. Osim toga, nekome možete biti zavidni, gristi se nezadovoljstvom vlastitom svakodnevicom i želeti da budete kao on, a zapravo ne znate kako taj čovek živi kad ga niko ne gleda - možda u osami svog doma prolazi pakao.

Umesto da budete ljubomorni preusmerite misli na zahvalnost. Svako jutro čim se probudite razmislite o svim dobrim stvarima u životu i budite srećni zbog toga, jer nemaju svi to što vi imate. Možda to nije nešto veliko i grandiozno, ali je samo vaše.

par, ljubomora, prevara, veza, ljubav
foto: Profimedia

Zabrinutost je ponekad nepotrebna

Brinuti o stvarima koje se još nisu dogodile, a možda nikada ni neće je veliki gubitak pozitivne energije i okidač za konstantan osećaj stresa. Normalno je da čovek brine, ali ne treba preterivati u tome i konstantno u glavi kreirati loše scenarije do kojih u stvarnosti često ne dođe. Takođe, imajte na umu da savršenstvo ne postoji pa nemojte očekivati od sebe i drugih da sve bude savršeno - to je definitivno jedna od najvažnijih stvari koju trebate usvojiti kako biste bili istinski srećni i zadovoljni.

Svaki čovek je vredan i poseban

Ne kaže se bez razloga da je svaki čovek krojač svoje sudbine. Nema ništa gore za sabotiranje vlastite sreće od negativnog pogleda na samoga sebe i svoju vrednost - to ne donosi ništa dobro i možete biti sigurni da privlači lošu energiju.

parovi, sreća
foto: Shutterstock

Kako pomoći sebi?

Duboko udahnite, pratite kako vam se ramena i prsa uzdižu pa izdahnite. Za to vreme razmišljajte na čemu ste sve u životu zahvalni, jer sigurno postoje neke stvari koje su dobre i pozitivne - usmerite misli na njih i ubrzo ćete se osećati bolje.

Život je previše kratak da biste se hranili mračnim razmišljanjima te bili stalno nesrećni i nezadovoljni. Ukoliko se nađete zarobljeni u moru crnih, negativnih misli - preusmerite ih na pozitivne. U početku to neće biti lako, ali uspećete ukoliko to zaista želite.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

00:19

NAJJAČI TRIK SA POKLOPCEM ZA ULJE: Ovo stvarno funkcioniše!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track