ČUVENA CRVENA VRATA IZ MUĆKI SU SKLONJENA: Njihova sudbina se nalazi u sigurnim rukama, a uskoro bi mogla da završe OVDE (VIDEO)
Foto: Profimedia

plemenito

ČUVENA CRVENA VRATA IZ MUĆKI SU SKLONJENA: Njihova sudbina se nalazi u sigurnim rukama, a uskoro bi mogla da završe OVDE (VIDEO)

Zanimljivosti -

Jedna od najpoznatijih vrata iz televizijske istorije su "otišla" iz svog doma u Bristolu. Međutim, ona su u sigurnim rukama.

Džon Čalis, Mućke, Bojsi
foto: Printscreen

Čuvena crvena vrata sa brojem 22 koja su se pojavljivala u dobro poznatoj britanskoj seriji "Mućke" su prodata velikom obožavaocu Skotu Haringtonu koji poseduje i Del Bojeva kola sa tri točka, žuti Reliant Regal i Ford Kapri Đia. Novac je otišao u dobrotvorne svrhe piše britanski ITV.

Vrata su se nalazila u Bedminsteru u Bristolu, koju je koristio Del Boj, a u maju su zamenjena zbog renoviranja.

Gradsko veće Bristola dalo je vrata studiju, koji ih je ponudio kolekcionaru Skotu Haringtonu. Garaže u vlasništvu državnog veća izgrađene su 1962. godine, u isto vreme kada i tri visoka stambena bloka u blizini - Sautboj haus, Binterstrouk haus i Vajtmejd haus. Ovaj poslednji je služio kao eksterijer za Del Bojevu zgradu u Pekamu u izmišljenom naselju Nelson Mendela.

Mućke, Skot Harington
foto: Printscreen/Twitter

Novac od prodaje je dat organizaciji Film i TV, kako bi pomogla industriji da se oporavi od pandemije.

Inače, Harington i njegova supruga se bave kolikcionarstvom već 20 godina, a za sve je "kriv" Haringtonov otac koji je bolovao od tumora na mozgu. NAime, on je obožavao britanske serije i filmove i sakupljao je sve vezano za to, a Skot napominje da je želeo da olakša ocu borbu pa mu je donesio razne stvari da bi mu se kolekcija povećala i tako je sve počelo.

- Nastavili smo da sakupljamo stvari i uglavno se fokusiramo od period sedamdesetih do devesetih godina. Sada nam je kolekcija ogromna. Pored pomenutih automobila, imamo i Trigerovu medalju iz božićnog specijala iz 1996. godine "Heroji i zlikovci".

Britanski muzej motora u Gejdonu trenutno u svojoj postavci ima žutog trotočkaša,a Skot je u pregovorima da se prikažu i garažna vrata i Ford Kapri da bi publika sve to mogla da vidi i uživa u britanskoj tv istoriji.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:16

BAŠ JE BIO LUD PROVOD NA SVADBI SAJSI MC! Reperka se popela na stolicu, pa lomila ČAŠE: E, pa, UDALA SAM SE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track