Najnovije vesti

SVAKO JUTRO OBAVEZNO NEŠTO BACITE IZ KUĆE: Naše BAKE su nekad ovako PRIVLAČILE SREĆU, a 1 stvar najviše privlači novac!
Foto: Profimedia

Stara narodna verovanja

SVAKO JUTRO OBAVEZNO NEŠTO BACITE IZ KUĆE: Naše BAKE su nekad ovako PRIVLAČILE SREĆU, a 1 stvar najviše privlači novac!

Zanimljivosti

Stara narodna verovanja naših baka - ovako su žene nekada privlačile sreću, zdravlje i novac u svoju kuću!

Naše bake su nekada koristile mnoge trikove z privlačenje dobre energije u dom, a neki od njih čak postoje i u kineskoj feng šui veštini. Donosimo vam priču o 7 aktivnosti za koje se verovalo da izbacuju lošu energiju iz doma, a privlače samo lepe stvari, piše Sensa.

1. Uređena i čista kuća je neophodna za blagostanja i zdravlja porodice. da bi u domu vladačla sreća, on mora biti uredan. Podovi se posebno peru jer se smatralo da prljav pod donosi nedstatak novca, a čist njegov priliv. Palile su se mirišljave sveće za dobru energiju što se zadržalo do današnjih dana.

sveca
foto: profimedia

2. Sveže cveće privlači sreću i ljubav u dom. Neke biljke se savršeno uklapaju u enterijer, a briga o njima pomaže da se oslobodite stresa i lošeg raspoloženja. Biljke su magnet za pozitivnu energiju.

3. Možete privući sreću uz pomoć talismana i amajlija. U ovu svrhu koristile su se potkovice, deteline sa četiri lista i kamenčići.

potkovica, sreća
foto: Profimedia

4. Veruje se da miris nečeg pečenog u domu privlači sklad i harmoniju u porodičnim odnosima. Zbog toga su naše bake često pekle kolače. Miris domaće hrane u kuhinji dobar je za slogu, ali i za zdravlje i obilje.

5. Potrebno je da svakog dana bacite, reciklirate ili poklonite neke stvari iz doma koje vam vše ne trebaju. Nekada su žene ovo praktikovale kako bi dom bio uredan, ali i kako bi imalo u njemu više mesta da bi se uselila sreća. To može biti odeća, stari nameštaj, prazne kutije, flaše, novine, polomljeno posuđe, dotrajali lonci, nepotrebne igračke - treba se osloboditi svega suvišnog.

6. Svakog dana provetravajte prostorije, jer svež vazduh u domu simbolizuje snagu i zdravlje. Ako često otvarate prozore, verovalo se da će negativna energija napuštati dom, a pozitivna ulaziti u njega, na taj način cirkuliše sve.

prozor
foto: Pofimedia

kurir.rs/sensa

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track