SANJANJE ZMIJE ZA SVAKOG PREDSTAVLJA NOĆNU MORU: Postoje razna tumačenja, a evo šta to znači i šta vam podsvest poručuje!
Foto: Profimedia

zanimljivo

SANJANJE ZMIJE ZA SVAKOG PREDSTAVLJA NOĆNU MORU: Postoje razna tumačenja, a evo šta to znači i šta vam podsvest poručuje!

Zanimljivosti -

.

Postoje razni sanovnici koji daju različite interpretacije i tumačenje snova sa zmijama, a poznati psihijatar Karl Gustav Jung je sanjanje zmije tumačio na sledeći način.

zmija, voda
foto: Printscreen/Tik Tok

Za Junga zmija je predstavljala jedan od najsnažnijih arhetipova u čovekovoj podsvesti.

Kada sanjate zmiju prvo je važno da protumačite šta ona predstavlja za vas, odnosno kakva osećanja izaziva.

Zapišite na papir emocije koje se javljaju kada posmatrate zmiju i sve ono na šta vas na nju asocira, i nakon toga potražite asocijacije i paralele za zmiju u bajkama, legendama, religiji, mitovima.

spavanje, san
foto: Profimedia

Sav materijal koji ste prikuplili iz prethodna dva koraka bezvredan je ukoliko ga ne stavite u kontekst celog sna i vaše životne situacije u kojoj se sada nalazite. Povežite ga sa pitanjima koja vas trenutno muče, sa situacijama koje vas očekuju u životu, sa odnosima, atmosferom na poslu i odgovore ćete sami otkriti.

Jung je govorio da zmija u snovima predstavlja sukob između uma i intuicije, pa ovaj san nagoveštava da je neophodno da uspostavimo ravnotežu, da istovremno slušamo svoj unutrašnji glas, ali i koristimo snagu uma.

spavanje, krevet
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:06

Dušica Jakovljević o svojim vezama sa mlađim muškarcima: Oni nemaju o čemu da pričaju sa MLADIM DEVOJKAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track