PREUREDITE KUHINJU KAKO BISTE NAPREDOVALI U POSLOVNOM PLANU: Tri FENG ŠUI pravila koja treba ispoštovati u ovom delu doma
Foto: Profimedia

lako je

PREUREDITE KUHINJU KAKO BISTE NAPREDOVALI U POSLOVNOM PLANU: Tri FENG ŠUI pravila koja treba ispoštovati u ovom delu doma

Zanimljivosti -

Feng šui stručnjaci smatraju da je kuhinja jedna od najvažnijih prostorija u domu, jer je to mesto gde se okuplja cela porodica i mesto u kojem se sprema hrana.

Oni smatraju da uspeh na poslu i blistava karijera dolaze upravo iz ovog dela doma, zbog čega preporučuju kako da kuhinju uredite, da biste napredovali na poslovnom planu.

kuhinja
foto: Profimedia

Bela tehnika u kuhinji

Nije svejedno gde u kuhinji stoji šporet, jer prema feng shui pravilima on predstavlja naše finansije i karijeru. Poželjno je da dok kuvate i dok ste okrenuti šporetu vidite vrata, jer u feng shui kulturi to pruža pogled na karijeru i doprinosi da imate kontrolu nad svojim životom i finansijama.

Za razliku od šporeta, frižider može da stoji bilo gde, ali je važno ispoštovati jedno pravilo - frižider uvek mora da bude pun, jer kao element vode, on označava prosperitet i porodično blagostanje. Takođe je jako važno da frižider uvek da bude čist, kako biste uklonili negativnu energiju koja se u domu nalazi.

kuhinja
foto: Profimedia

Slomljeno posuđe

Kao što to važi za ostale predmete i stvari u domu koje su slomljene, okrnjene ili iscepane, tako važi i za posuđe. Ne preporučuje se da u kuhinji imate okrnjene šoljice, tanjire i bilo koje keramičko posuđe, kako biste sprečili nesreću i izvlačenje novca iz džepa.

Boje u kuhinji

Prema feng shui načelima, najbolja boja za kuhinju je zelena, jer privlači novac, a preporučljive su i druge svetle boje jer unose vedrinu i pozitivnu energiju.

kuhinja
foto: Profimedia

Kurir.rs/magazin novosti

Bonus video:

01:43

NARODNA KUHINJA SPAS ZA 560 PORODICA I 340 DECE IZ KRAGUJEVCA: Nemam od čega da živim, niti da uzmem lekove (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track