UZ PUTINA KAŽNJENE I ONE: Na svetskim festivalima se do daljnjeg zabranjuje učešće mačkama koje se uzgajaju u Rusiji
Foto: Profimedia

opšte ludilo

UZ PUTINA KAŽNJENE I ONE: Na svetskim festivalima se do daljnjeg zabranjuje učešće mačkama koje se uzgajaju u Rusiji

Zanimljivosti -

Izvršni odbor Međunarodne federacije mačaka (The Fédération Internationale Féline - FIF) doneo je odluku da nijedna mačka koja se uzgaja u Rusiji ne sme da se uvozi i registruje u bilo kojoj FIFe rodoslovnoj knjizi van Rusije, bez obzira na to koja je organizacija izdala pedigre.

Mačke, Maca, Naučnici, Mačići, Zašto, Mjauču, Mjauk
foto: Profimedia

„Šokirani i užasnuti“, kakko navode u saopštenju, što je „vojska Ruske Federacije izvršila invaziju na Republiku Ukrajinu i započela rat“ i „što ukrajinski odgajivači mačaka očajnički pokušavaju da se pobrinu za svoje mačke i druge životinje u ovim teškim okolnostima“, odlučili su i da mačke koje pripadaju izlagačima koji žive u Rusiji ne smeju da se prijave na bilo koju izložbu FIFe van Rusije, bez obzira u kojoj organizaciji ovi izlagači imaju svoje članstvo.

Ograničenje će trajati najmanje do 31. maja, a biće revidirano po potrebi.

Federacija inače broji više od 40 udruženja u 39 zemalja, ima preko 100.000 aktivnih članova, okuplja 207 međunarodnih sudija, a godišnje registruje preko 110.000 mačaka sa pedigreom i 3000 imena uzgajivača. Organizuje širom planete preko 700 izložbi godišnje, sa više od 200.000 izloženih mačaka.

Mačka, Maca
foto: Profimedija

Kurir.rs/FIF/B.M.

Bonus video:

00:30

Glumica naučila još jedan stari zanat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track