TRIK ZBOG KOJEG SE BURMA NOSI NA DOMALOM PRSTU! Nemoguće je uraditi OVO: Mnogi su probali, ali niko još nije uspeo, nećete ni vi!
Foto: profimedia

NEVEROVATNO

TRIK ZBOG KOJEG SE BURMA NOSI NA DOMALOM PRSTU! Nemoguće je uraditi OVO: Mnogi su probali, ali niko još nije uspeo, nećete ni vi!

Zanimljivosti -

Kada nađete svoju srodnu dušu sigurno da sa njom želite da provedete svaki mogući trenutak svog života. Ako ste se ikada pitali zašto se burma nosi na domalom prstu, sada će vas iznenaditi odgovor.

Pored tradicije koja datira još iz vremena starog Egipta, antičke Grčke i starog Rima, postoji još jedna zanimljivost koja će vas odmah naterati da je isprobate i uverite se u njenu istinitost. Kako prenosi Mondo, sve navedene kulture nosile su svoje burme na domalom prstu leve ruke, jer upravo na njemu postoji vena koja ide direktno do srca.

Brak, burma, venčanje
foto: Profimedia

Osim toga, postoji još jedno objašnjenje, koje je poteklo od verovanja drevne kineske kulture. Ona se zalaže da svaki prst ima posebno značenje, pa se tako mnogi vode sledećim definicijama:

  • Palac predstavlja roditelje
  • Kažiprst predstavlja najbliže rođake, braću i sestre
  • Srednji prst predstavlja vas
  • Domali prst predstavlja vašeg partnera
  • Mali prst predstavlja vašu decu

Ipak, postoji jedna zanimljiva činjenica koja takođe potiče od drevne kineske kulture, a koju morate da isprobate!

Spojite jagodice jedne i jagodice druge ruke. Nakon toga, savijte srednje prste ka unutrašnjosti šaka. Ako u toj poziciji prstiju, pokušate da odvojite svaki par prstiju ponaosob - uspećete, ali jedino domale prste nećete moći da razdvojite.

Upravo iz tog razloga, domali prst simboliše neraskidivost partnera, zbog čega se smatra najlepšim mestom za burmu. Ostali prsti se mogu razdvojiti jer će i vaša deca jednog dana stvoriti svoju porodicu, kao i vaša braća i sestre, vi ćete se odvojiti od roditelja, ali emotivnim partnerima je predviđeno da budu zauvek zajedno!

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:08

ANĐELKA ISPRIČALA ANEGDOTU IZ SVOG ŽIVOTA, SVI SE HVATALI ZA STOMAK OD SMEHA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track