NJENA ŽELJA NA SAMRTI RASPLAKALA CEO SVET! Devojčica ostavila pismo kad je saznala da neće preživeti: Ona je bila pravi mali HEROJ
Foto: screenshot youtube/MILENIO

PREDIVNO I PRETUŽNO

NJENA ŽELJA NA SAMRTI RASPLAKALA CEO SVET! Devojčica ostavila pismo kad je saznala da neće preživeti: Ona je bila pravi mali HEROJ

Zanimljivosti -

Devojčica, Dana Paola Arsios Rejes (13) iz Meksika je bolovala od dijabetesa u detinjstvu, a krajem decembra 2019. imala je jak recidiv, usled čega joj je konstatovana moždana smrt.

Dete, Donator organa, Smrt, bolest, šansa
foto: Printscreen YT

Ona je nakon toga nekoliko meseci bila hospitalizovana, a u bilnici je pretrpela tri kardiorespiratorna zastoja. Shavtivši da neće preživeti Dana je rešila da napiše pismo kojim bi pokazala svetu svoju poslednju želju, a njena želja je u najmanju ruku bila herojska.

Naime, Dana je želela da svoje zdrave organe donira deci koja imaju mogućnost da prežive i nastave svojim normalnim životom, a kada je 22. februara izgubila život, doktor je pročitao pred svima pismo koje je ostavila.

- Kada moje telo bude ležalo u postelji, a lekar utvrdi da moj mozak više ne radi, moj život će biti gotov. Kada se to desi, ne pokušavajte da uvedete veštački život u moje telo raznim aparatima i ne zovite ovo mojom samrtnom posteljom. Dozvolite mom elu da pomaže drugima u njihovom pokušaju da nastave da žive- napisala je, između ostalog, Dana Paola u pismu i dodala:

- Dajte moje oči čoveku koji nikad nije video izlazak sunca, lice deteta ili pogled trudne žene. Dajte moje srce osobi čije srce samo izaziva bolne dane. Dajte moje bubrege onima koji zavise od mašina kako to ne bi više bio slučaj sa njima.

Ova devojčica bila je zaista pravi heroj, a zahvaljujući njoj troje dece dobilo je mogućnost da živi. Troje dece dobilo je njenu jetru, rožnjaču i bubrege, navedeno je iz bolnice, prenosi Kalle Blue Radio.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

Oglasila se pevačica koja nas je predstavljala na Evroviziji u Ukrajini DALA JOJ SAVET ZA POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja