SVI SU SE BAREM JEDNOM ZAPITALI, ALI NIKO NE ZNA ODGOVOR: Zašto FRIZERI traže da gledamo NADOLE kad se šišamo? OVO je razlog VIDEO
Foto: Profimedia

ima logike

SVI SU SE BAREM JEDNOM ZAPITALI, ALI NIKO NE ZNA ODGOVOR: Zašto FRIZERI traže da gledamo NADOLE kad se šišamo? OVO je razlog VIDEO

Zanimljivosti -

Za vreme šišanja u salonu, frizeri često kažu da nagnemo glavu prema napred, odnosno da gledamo nadole.

Ovaj frizerski zahtev uvek poslušamo, ali jeste li se ikad zapitali zbog čega nam oni to traže, odnosno zašto je važno da u jednom trenutku šišanja glavu spustimo prema dole, kako bi frizura ispala savršeno?

Kosa, Frizer, šišanje, češljanje

Jedna frizerka je odlučila da snimi video na ovu temu, pa ga je objavila na TikToku. Objašnjenjem ovog frizerskog zahteva frizerka je na društvenim mrežama privukla veliku pažnju, piše "Metro".

Njen video pogledalo je preko 4 miliona ljudi, zbog čega je vrlo brzo postao viralan.

sisanje, frizura, frizer
foto: Profimedia

Naime, ona je u videu pokazala proces šišanja, uz svoje objašnjenje. U jednom kadru kosa izgleda kao da je ošišana ravno i uredno, a u idućem trenutku, žena spušta glavu i gleda u pod.

Frizerka je tad očešlja i u prvom planu vide se preostale nepravilnosti, odnosno vhovi koje treba ošišati i poravnati. Upravo kako bi sve to "poravnali" s ostatkom kose, frizeri nas uvek zamole da gledamo nadole.

Ispod prvih slojeva kose, kad se nagne glava, otkriva se još jedan sloj koji je nejednak, a kako bi i njega "poravnali" s ostatkom kose, frizeri nam svaki put kažu da gledamo napred u pod.

U komentarima su se javili i mnogi oduševljeni korisnici ove društvene mreže koji kažu kako su se uvek pitali zašto moraju nagnuti glavu, ali nikad zapravo nisu tražili objašnjenje.

sisanje
foto: Printscreen/TikTok

Jedan korisnik ove društvene mreže se našalio da je to možda razlog zašto konačni rezultat nije bio dobar kad je pokušao da ošiša sestru kod kuće.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:11

MLADI FRIZER S KOSOVA TREĆI NA SVETU! Luka Mitrović za Kurir: Odgovorniji sam nego Šurda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track