KAKO DA S*KSI IGRAČKAMA SAČUVATE PRIRODU: Ovo je novi HIT u svetu koji čisti MORA I OKEANE, a evo kako izgleda!
Foto: Profimedia

ekološka SVEST

KAKO DA S*KSI IGRAČKAMA SAČUVATE PRIRODU: Ovo je novi HIT u svetu koji čisti MORA I OKEANE, a evo kako izgleda!

Zanimljivosti -

Da je masturbacija dobra ne samo za vas, već i za prirodnu sredinu polako ali sigurno postaje zvanična politika u brojnim zemljama.

0527217275, plastika, plastični otpad
foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP / Profimedia

Neočekivan asortiman prigodnih igračaka koje mnogi koriste u krevetu, osvanuo je prvo u Danskoj i Velikoj Britaniji, a sada može da se nabavi širom Evrope. Nazvana OhhKEAN, paleta seksualnih pomagala izrađena je od reciklirane plastike izvađene iz živopisnih voda i okeana širom jugoistočne Azije.

Zna se, recimo, da je unutrašnjost ekoloških vibratora napravljena od ovog veštačkog materijala izvučenog iz vodenih tokova na Tajlandu. Reciklirani ekološki vibrator nudi se u tri verzije.

Najmanji, koji je dobio ime bodi vibrator, prodaje se po ceni od 4.900 dinara, a najlakše se prodaje jer je, kako stoji u opisu, dovoljno diskretan da svako može da ga drži u torbi ili ručnom prtljagu. Istu cenu ima i vibrator za telo, a G-spot vibrator je nešto skuplji.

torba, žena
foto: Profimedia

Sva tri modela imaju sedam različitih vibracionih podešavanja, a najinteresantnije je da su prekriveni svilenkastim silikonom u različitim prekrasnim nijansama plave boje, što, kako kažu ekološki osvešćeni proizvođači, odražava noje okeana bez plastičnih komponenti koje ih sve više zagađuju.

Možda ćete i vi, dok na leto budete uživali na moru i posmatrali talase, pomisliti da ovo i nije tako loša ideja. Ako i nabavite neko pomagalo, odnosno proizvod koji kombinuje zadovoljstvo sa održivim pristupom razvoja, zahvaljujući vama iz mora će nestati nekoliko plastičnih poklopaca, flaša... preživeće neka ribica koja neće da se uplete u plastičnu kesu, ili galeb koji se neće nagutati plastičnih čepova.

plastične kese, galeb, ekologija
foto: Profimedia

Inače, plastika prikupljena iz mora i okeana prvo se pere, pa secka, a zatim prerađuje. Novi oblik dobija zahvaljujući korišćenju obnovljive energije. Sve u svemu, dobijate komplet: na talasu ste zadovoljstva, ali i neophodnih promena kojim treba da sačuvamo planetu.

Kurir.rs/Womens Health Magazine/B.M.

Bonus video:

02:52

ODRŽAN FESTIVAL EKOLOGIJE I ANTIFAŠIZMA U SUBOTICI: Posetioci uživali u brojnim edukativnim sadržajima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track