ZBOG NOSA ZAVRŠIO U GINISOVOJ KNJIZI REKORDA: Ovo je Turčin koji ima NAJVEĆI NOS na svetu, a raste i dalje! (FOTO)
Foto: EPA/ Imur_Avci

ZANIMLJIV REKORD

ZBOG NOSA ZAVRŠIO U GINISOVOJ KNJIZI REKORDA: Ovo je Turčin koji ima NAJVEĆI NOS na svetu, a raste i dalje! (FOTO)

Zanimljivosti -

Mehmet Ozjurek (71) iz Turske ima najveći nos na svetu, zbog čega je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Mehmet je rekao da voli svoj nos i da ima oštar njuh: "Moj njuh se razlikuje od ostalih ljudi. Kad ja kažem "ovde smrdi", drugi ljudi kažu da to ne osećaju. Ja im kažem "možda vi to ne možete da osetite, ali ja mogu". Na primer uđem u svoju kuću i odmah znam koje jelo je skuvano".

On je tadašnji rekord oborio još 2010. godine, kada je gostovao u italijanskoj TV emisiji pod nazivom "Lo Show dei Record" kako bi njegov nos izmerili profesionalci.

Mehmetov nos tada je bio dugačak neverovatnih 8.8 centimetara, a uskoro mu sledi novo merenje, kako bi se ustanovio da li je i za koliko porastao tokom ovih 11 godina.

Budući da je nos jedan od retkih delova tela koji nastavlja da raste sa godinama, kao i uši, velika je verovatnoća da će Mehmet tokom novog merenja nakon 11 godina oboriti svoj lični rekord.

Postojao je i duži nos u istoriji čovečanstva

Ako je verovati izveštajima, Tomas Veders, poznatiji kao Tomas Vedhaus, imao je najveći nos ikada izmeren. Cirkuzant iz Jorkšira koji je živeo u 18. veku, navodno je imao nos dugačak čak 19 centimetara.

Imajući u vidu i ovaj istorijski podatak, treba imati na umu da Mehmetov nos možda nije najveći nos na planeti, ali je najveći koji je za sada izmeren, zbog čega je i ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:29

IMALA SAM NOS ODAVDE DO BATAJNICE! Pogled na jednu fotografiju posebno nervira Anastasiju Ražnatović (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track