DA LI SE TI TO ŠALIŠ?! Stranac uporedio Niš i jedan italijanski grad, pa pitao Srbe da naprave razliku, a komentari su HIT! FOTO
Foto: Profimedia

zanimljivo

DA LI SE TI TO ŠALIŠ?! Stranac uporedio Niš i jedan italijanski grad, pa pitao Srbe da naprave razliku, a komentari su HIT! FOTO

Zanimljivosti -

Naša zemlja je bogata prirodnim lepotama, pa često vodopadi, reke, jezera i po koja panorama oduzima dah mnogima, a strani turisti često pohvale tu lepotu i ne krijući oduševljenje, dele svoje impresije.

Jedan korisnik Redita, koji tvrdi da živi u okolini Stokholma, tako je posetio Niš i ostao oduševljen ovim gradom, pa se osmelio da jedan zabeleženi kadar uporedi sa Bergamom u Italiji, čija panorama ga je podsetila na ovu našu, nišku.

"Ove godine sam posetio Bergamo u Italiji i Niš u Srbiji. Oba grada su veoma lepa, da li možete da ih razlikujete? Jedna slika je iz Italije, a druga iz Srbije, koja je koja?", upitao je pomalo naivno.

Na prvi pogled, sličan kolorit panorame na obe fotografije i planine u pozadini, nekoga ko nije sa ovih prostora lako bi mogli da zavaraju. Međutim, Srbi su odmah rekli šta je razotkrilo Niš.

"Ovo je lako. Niš je na prvoj slici. Odala ga kuća bez fasade", "I ova metalna skalamerija sa strujom", "Fijat mi je odmah rekao da je Srbija u pitanju", "Razlika je očigledna, previše nagoveštaja... Fasade, dalekovodi, kola, ulica", "A jes baš van Balkana smeš da ne dovršiš fasadu", pisali su korisnici, odmah sugerišući da je panorama Niša fotografisana iz ulice Svetolika Rankovića.

Niš
foto: Profimedia

"Čovek proputovao ceo put do Niša samo da bi nas trolovao ovako. Poštujem.", napisao je jedan Reditor, a prenosi Blic.

Drugi su priznali da su otkrili na kojoj fotografiji je Niš kada su uveličali prvu fotografiju da bi videli tablice na automobilu, drugi kažu da su ga prepoznali po smeću na ulici, a ostali su se samo pitali da li je posredi šala i ubrzo je stigao odgovor autora.

"I jeste i nije. Pejzaž je zapravo sličan, ali se fotografije očigledno razlikuju po napuštenim i oštećenim kućama. Ali mislim da izgledaju relativno slično, ako uzmete u obzir samo ove dve slike", objasnio je on.

0565373476, Bergamo, Italija
foto: Profimedia/IPA / BACKGRID/Backgrid UK

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:04

URNEBESNO! Kako staviti kapu za plivanje u jednom potezu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track