Najnovije vesti

Tito je uživao da sluša Nedu, voleo je Čolu i Balaševića, a ovaj koncert je NAPUSTIO ZBOG GLASNE MUZIKE i jer ništa nije razumeo
Foto: Printscreen/Youtube, Profimedia

Broz je voleo četvoro naših pevača

Tito je uživao da sluša Nedu, voleo je Čolu i Balaševića, a ovaj koncert je NAPUSTIO ZBOG GLASNE MUZIKE i jer ništa nije razumeo

Zanimljivosti

Nekadašnji predsednik SFRJ, Josip Broz Tito voleo je da uživa u kvalitetnoj muzici, a naročito je voleo četvoro naših pevača.

Kako se navodi, veoma je voleo pop pevača Zdravka Čolića, ali i Čola njega. On je Brozu pevao nekoliko puta i učestvovao na nekoliko sletova.

Pored Zdravka Čolića, Tito je voleo i pevačicu Nedu Ukraden. Kako je Neda važila za izuzetnu lepoticu, a pričalo se da Tito ima “istančan ukus za lepotu”, ovo ne bi trebalo nimalo da čudi. Maršal je uživao da sluša Nedu kako peva, a da je i ona volela njega dokazuje “Pjesma maršalu Titu” koju je snimila.

Đorđe Balašević, Zdravko Čolić
foto: Dragan Kadić

Đorđe Balašević je, tokom služenja vojnog roka, napisao pesmu “Računajte na nas”, a kako je kasnije priznao, posvetio je upravo Josipu Brozu Titu. On je pesmu Titu i otpevao 1. oktobra 1978. godine.

Mediji su posebno isticali Titov odnos prema Goranu Bregoviću. Naime, njihov međusobni odnos bio je veoma specifičan zbog toga što, iako su voleli i poštovali jedan drugog, bilo je trenutaka kada im je više odgovaralo da ljudi misle da su u svađi.

Josip Broz Tito, Goran Bregović
foto: profimedia/EPA

Veliki uspeh grupe Bijelo dugme nagnao je Broza da im uputi poziv da mu sviraju za doček Nove godine 1976. i to u Hrvatskom narodnom pozorištu.

Iako su imali nastup u Hali sportova u Beogradu, Brega je sve odložio i, navodno, kukao Željku Bebeku da ga je Tito prevario za veliku sumu novca.

Ipak, nakon samo nekoliko minuta, Tito je napustio njihov nastup zbog glasne muzike i nerazumevanja.

Kurir.rs/Nportal.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja