SRBIN PITAO ZA ISKUSTVA S LETOVANJA U ALBANIJI: Svi daju ISTI odgovor! Ovo niko nije očekivao! Evo šta mu pišu!
Foto: EPA/STR

KAŽU DA JE OPASNIJI ZELENI VENAC

SRBIN PITAO ZA ISKUSTVA S LETOVANJA U ALBANIJI: Svi daju ISTI odgovor! Ovo niko nije očekivao! Evo šta mu pišu!

Zanimljivosti -

Srbi sve češće biraju Albaniju kao destinaciju za letovanje, a kao omiljena letovališta u ovoj zemlji izdvojili su se Saranda, Drač, Valona, Ksamil. Svim ovdašnjim turistima koji su letovali u Albaniji zajedničko je to što su imali pozitivna iskustva.

Ipak, mnogi su i dalje sumnjičavi kad je u pitanju Albanija kao destinacija za letovanje, te se tako raspituju na društvenim mrežama koliko je tamo bezbedno po naše turiste. Naravno, poljuljani višedecenijskim zategnutim političkim odnosima, ali i pojedinim izolovanim incidentima.

0625343734, Albanija, more
foto: Gent SHKULLAKU / AFP / Profimedia

Tako je jedan mladić na jednoj Fejsbuk grupi namenjenoj letovanju u Albaniji postavio pitanje članovima grupe, s obzirom na to planira da tamo ide na more.

"Planiram da idem sa devojkom na more u Albaniju, s obzirom da nikad nisam bio tamo, jako smo skeptični što se tiče Albanije. Da li ste imali nekih nelagodnih situacija? Bilo kakvih, voleo bih da čujem. Odabrali smo Ksamil kao destinaciju, pa ako imate nekih preporuka što se tiče smeštaja, dobro bi došlo. Takođe ne znam kojom putanjom je najbolje da se ide. Takođe vidim da je kao parking problem. Svaki savet je dobrodošao, hvala vam puno. Imaću sigurno još pitanja, ali za sad je i ovo dovoljno", glasila je njegova objava, prenosi Blic.

Pored konkretnih predloga smeštaja, mesta na kojima je najbolje parkirati automobil ili predahnuti od puta i sugestija kada je reč o plažama i kupanju, odmah su počeli da stižu utisci koji se odnose na gostoprimstvo, koji su usijali komentare.

Albanija, plaža
foto: EPA

"Godinama u Albaniji kao kod kuće, problema nikakvih, sve u superlativu!", "Bili sa troje dece, idemo opet za mesec dana. Nikakvih neprijatnosti, naprotiv. vrlo gostoprimljive ljude smo sretali, konobari koji kada čuju srpski, trude se da kažu po koju reč. Svi ljubazni, nasmejani", "Nema potrebe za tim, opasniji je Zeleni venac, tamo su svi mirni i predivni domaćini i veliki ljudi", "Ljubazni toliko da ti bude neprijatno. Iskustvo fenomenalno. Bili prošle i ove godine. Vratili se u subotu. Kola nam bukvalno bila parkirana na glavnoj ulici. Nikakvih neprijatnih situacija nismo imali niti čuli za njih", "Bili prošle godine u Ksamilu, nije frka za parking ni u špicu sezone. Što se neugodnosti tiče, nismo doživeli ni loš pogled, a kamoli reč, naprotiv. Ruku na srce, osećali smo se prijatnije i mnogo više dobrodošli nego u Crnoj Gori. Put najbrži i najbolji preko Kosova i Metohije, takođe bez ikakvih problema. Srećan put i uživajte!", pisali su korisnici.

Kao najbolji savet mladiću mnogi su istakli "predrasude", odnosno sugerisali da zaboravi predubeđenja koja ima o narodu i zemlji u koju planira da otputuje.

Grčka, More
foto: Profimedia

"Verujem da ćete se kao i većina koja se već oglasila provesti lepo i poželeti da se vratite. Srbija je skeptična iz razloga nametnute politike i Albanaca sa Kosova, ali uverićete se da su to totalno različiti ljudi. Albanci su odlični domaćini, i ne samo u toku sezone, prihvatiće Vas kao svoje najbliže, ništa im neće biti teško da bi Vaš odmor bio pravi odmor i užitak", "Nikad ljubaznije, pitomije i lepše vaspitane ljude nisam srela. 180 stepeni sam promenila svoje mišljenje, koje sam imala na osnovu predrasuda. Idite slobodno i uživajte", "Ako ste skeptik nemojte ići. Ako idete sa strahom i sumnjama one nisu dobri saputnici. Opustite se i uživajte ili ne krećite", zaključili su članovi grupe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:17

Plaža u Australiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja