RADNICA U MRTVAČNICI OTKRILA NAJMRAČNIJE TAJNE SVOG ZASTRAŠUJUĆEG POSLA: Da li nokti rastu nakon smrti i da li u lešu ima krvi?
Foto: Profimedia

NIMALO POPULARNO ZANIMANJE

RADNICA U MRTVAČNICI OTKRILA NAJMRAČNIJE TAJNE SVOG ZASTRAŠUJUĆEG POSLA: Da li nokti rastu nakon smrti i da li u lešu ima krvi?

Zanimljivosti -

Ema Jejts iz Londona radi u mrtvačnici kao tehničar za anatomsku patologiju, a na TikToku je objavila video u kome je progovorila o svom poslu, koji nije toliko popularan i o kome se ne zna mnogo toga.

Ema je u pomenutom videu otkrila tajne i razbila zablude o svom poslu. Prvo što je otkrila je to da su tela ukočena 36 sati pre nego što potpuno postanu "mlohava".

Druga zabluda koju je razbila je da nokti i kosa nastavljaju da rastu nakon smrti. Međutim, kako kaže, koža ima tendenciju da se smanji od dehidracije stvarajući tako privid da ovi delovi tela još uvek rastu.

Ema je takođe otkrila da ljudi imaju tendenciju da misle da u telu nema nakon smrti, ali to nije slučaj.

Još jedan uobičajeni mit je da mrtva tela mogu nasumično da sede, ali Ema je otkrila da mrtva tela ne sede na stolu za obdukciju.

- Ponekad u telu ostane gasa, pa će se mišići malo trzati, ali će vam trebati mnogo mišića da biste sedeli, a mrtva tela to nemaju - zaključila je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

Užasavajuć snimak iz Srbije: Pogledajte za koliko su žene izbegle smrt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track