VLASTI ČUVENOG EVROPSKOG LETOVALIŠTA ZABRANILE BIKINI: Turisti više neće moći da nose popularne kupaće, a kazne i do 500 EVRA!
Foto: printscreen

Da li je moguće?

VLASTI ČUVENOG EVROPSKOG LETOVALIŠTA ZABRANILE BIKINI: Turisti više neće moći da nose popularne kupaće, a kazne i do 500 EVRA!

Zanimljivosti -

Gradonačelnik živopisnog primorskog grada Sorenta, koji se nalazi na jugozapadnoj italijanskoj obali, Masimo Kopola, uveo je novi kodeks oblačenja.

Novo pravilo u Sorentu zabranjuje turistima da šetaju u bikiniju, te bi ukoliko prekrše ovu zabranu mogli da budu kažnjeni do 500 evra, a na meti su se našli i turisti koji šetaju bez majice.

- Kopola je rekao novinarima da oskudno obučeni turisti izazivaju „nelagodnost lokalnim stanovnicima - prenosi britanski Tajms.

Sorento
foto: printscreen

Kaže da želi da se suzbije sa „široko rasprostranjenim nepristojnim ponašanjem" koje „većina ljudi smatra suprotnim pristojnosti i koja karakteriše civilizovani suživot".

- Nastavak tolerisanja ovakvog ponašanja, kao i izazivanje nelagodnosti među stanovništvom i među posetiocima, moglo bi da dovede do negativnog suda o kvalitetu života u našem gradu, sa posledicama po njegov imidž i po turizam - dodao je Kopola.

Sorento
foto: printscreen

Lokalni novinar Maks Tamanti nazvao je grupe turista u bikiniju i bez majice „stravičnom povorkom" i rekao da pretvaraju grad u scenu iz Danteovog pakla. Sorento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:05

Nataši Bekvalac na more došla sestra Kristina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track