DA LI STE SE ZAPITALI ZAŠTO VAM JE ONA STVAR TAMNIJI OD TELA? Ako hoćete da izjednačite ten, morali biste OVOG da se odreknete
Foto: Profimedia

iju, šta kažete!?

DA LI STE SE ZAPITALI ZAŠTO VAM JE ONA STVAR TAMNIJI OD TELA? Ako hoćete da izjednačite ten, morali biste OVOG da se odreknete

Zanimljivosti -

Postoje debeli razlozi zašto bi vaše genitalije mogle biti različite boje!

Svako telo na kugli zemaljskoj je drugačije, jedinstveno. Posedujemo specifične gene, ali i kulturne osobine koje igraju ogromnu ulogu u tome da ne budemo slični kao jaje jajetu.

Ipak, jedna stvar nam je zajednička: kolorit kože ONOG dela tela se ne podudara sa bojom stomaka, leđa, ruku, nogu...

iznenađenje
foto: Profimedia

Da postoje posebni razlozi zašto intimni delovi trpe „pomeranja“ u tonu od ostatka vašeg tela, baš kao i kod drugih osoba, otkriva urolog, hirurg i seksolog Rena Malik.

Ovo se dešava zbog uticaja hormona i testosterona, a i zbog seksualnih aktivnosti.

- Imati tamniju kožu u predelu genitalija je prilično normalno. U stvari, to se dešava svakoj osobi. Ako ste mlađi, možda ovu „čudnu“ stvar ne primećujete jer se razvija postepeno: ona stvar ima tendenciju da postane tamnija sa godinama.

znak za odobravanje, OK, ljudi
foto: Profimedia

Naime, hormoni poput testosterona utiču na melanocite, ćelije odgovorne za proizvodnju melanina i određivanje boje kože; svako telo prolazi kroz niz procesa koji uključuju promene u hormonima, kao što su pubertet, trudnoća.

Drugi razlog se svodi na razne vrste trenja, poput seksa, masturbacije, kao i upotrebu proizvoda za uklanjanje dlaka.

Seks, žene, Muškarci, Orgazam

- Ovo je potpuno normalno. Ako zaista želite da izbegnete tamniju kožu u predelu genitalija, možete pokušati da izbegnete svako trenje.

(Kuris.rs / DailyStar.co.uk)

Bonus video:

00:41

Jelena Gavrilović u novom ostvarenju produkcije Amazon Prime Video

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track