TELO ČUVENOG GLUMCA BILO UKRADENO IZ GROBA! Lopovi tražili 600.000 dolara za OTKUP, a UDOVICA ih ŠOKIRALA odgovorom, pa IZVISILI!
Foto: Profimedia

da ne poveruješ!

TELO ČUVENOG GLUMCA BILO UKRADENO IZ GROBA! Lopovi tražili 600.000 dolara za OTKUP, a UDOVICA ih ŠOKIRALA odgovorom, pa IZVISILI!

Zanimljivosti -

Čarli Čaplin je najpoznatiji komičar svih vremena, a Američki filmski institut stavio ga je na 10. mesto na listi 100 najvećih glumaca 20. veka, a prenosi Objektiv.

Osim što se bavio glumom, Čaplin je bio i režiser, scenarista i producent, a svakako je najpoznatiji po ulozi simpatičnog skitnice.

Robert Dauni Dzunior, Carli Caplin
foto: Profimedia

Umro je na Božić 1977. godine, a 1. marta 1978. godine njegovo telo ukradeno je iz grobnice na švajcarskom groblju.

Istragu je pratio čitav svet, a ispostavilo se da su telo ukrali Roman Vardas i Gančo Ganev, poljski i bugarski automehaničari, želeći da iznude novac od Čaplinove udovice Une O’Nil.

Naime, uputili su joj zahtev u kom je rečeno da telo svog supruga može otkupiti za 600.000 dolara. Međutim, nisu se nadali odgovoru koji je usledio.

Carli Caplin
foto: Profimedia

Una je rekla kako bi njen suprug “mislio da je njihov zahtev smešan”. Ipak, ni lopovi nisu odustajali, te su pretili da će oteti i dvoje najmlađe dece koje je dobila sa Čarlijem. Policija je telefonske pozive snimala, ali u prvo vreme nikako nije mogla da uđe u trag zločincima.

Carli Caplin
foto: Profimedia

Istraga je trajala pet nedelja i konačno je dala rezultate. U velikoj policijskoj akciji policija je uspela da uhapsi dvojicu otmičara i pronađe kovčeg sa glumčevim telom koje su zločinci zakopali u polju na oko kilometar i po od Čaplinove porodične kuće u Korsieru.

Carli Caplin
foto: Profimedia

Jedanaest nedelja nakon krađe, telo Čarlija Čaplina ponovo je položeno u grobnicu u blizini Ženevskog jezera. Ovog puta, sanduk je ostavljen ispod debelog sloja betona kako bi se sprečili mogući ponovni pokušaji pljačke.

Kako se ispostavilo, pljačkaši su bili političke izbeglice iz Istočne Evrope. Sudilo im se za pljačku groba i pokušaj iznude kada je Vardas dobio četiri i po godine teškog fizičkog rada, a Ganev 18 meseci.

(Kurir.rs / Objektiv.rs)

Bonus video:

23:41

CENTRALNI DNEVNIK 24.07.2022.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track