KAKO SE PRAVILNO SIPA PIVO? Barmen otkrio genijalni trik kako treba to uraditi i sve ŠOKIRAO jer samo tako ne nadima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

ko bi rekao

KAKO SE PRAVILNO SIPA PIVO? Barmen otkrio genijalni trik kako treba to uraditi i sve ŠOKIRAO jer samo tako ne nadima! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Džon Tafer je tv ličnost i barmen je otkrio caku kako treba pravilno sipati pivo da ne bi nadimalo i pravilo ršum u stomaku. Na prvi pogled deluje nelogično, ali kada on na snimku demostra zašto zapravo treba tako sipati, sve postaje mnogo jasnije.

Naime, velika je razlika da li je pivo sipano sporo ili brzo, a ako ne želite penu pa ga sipate lagano, zapravo pravite grešku.

Kad naručujete pivo u kafani ili kafiću, sigurno ste primetili da ga barmeni brzo sipaju u čašu, pri čemu se stvori veća količina pene.

Oni to obično rade kako bi uštedeli na vremenu i što pre uslužili drugu mušteriju, ali ova tehnika ima bolji uticaj na vaše zdravlje nego ona "sporija" za koju se obično veruje da je bolja. U čemu je razlika, i šta se zapravo dešava u vašem stomaku kada pijete brzo i sporo natočeno pivo, pokazao je umočivši parče salvete u čaše.

pivo, krigla
foto: Shutterstock

Kada se papir spusti u šašu u kojoj nema pene, onu kod koje je pivo sporije sipano, papirić odjednom počinje da stvara mini "eksplozije" i pivo intenzivno počinje da peni.

"Upravo se to dešava u vašem stomaku. Ovakvo pivo izaziva nadimanje", kaže Džon.

Međutim, kada ga spustite u čašu sa penom, ova reakcija izostaje. To pokazuje kako vaš stomak reaguje na alkohol - nema nadimanja i burnih reakcija.

Pogledajte kako je on to uradio:

01:00

Kako se pravilno sipa pivo

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:35

Ludnica u centru grada, Škoti piju pivo i pevaju iz petnih žila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track