SKINUO SE U SRED ŽIVOG PROGRAMA, PA POČEO DA SE TRLJA SA PLAVUŠOM: Štednju i zajedničko kupanje NOVINAR ozbiljno shvatio! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Twitter

nema se, štedi se

SKINUO SE U SRED ŽIVOG PROGRAMA, PA POČEO DA SE TRLJA SA PLAVUŠOM: Štednju i zajedničko kupanje NOVINAR ozbiljno shvatio! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Uoči najavljivanja krize sturuje, Švajcarska ministarka životne okoline Simoneta Somaruga, pozvala je pre neki dan ljude da urade sve što je u njihoj moći da smanje potrošnju elekrične energije, pa tako i da se zajedno tuširaju

štednja, struja, Ušteda, dug za struju
foto: Profimedia

Naime, u toj državi vlada upravo usvaja mere za smanjenje potrošnje energije za 15 odsto ove zime, a Somaruga je takođe zamolila građane da isključuju kompjutere kada ih ne koriste i gase svetla čim su u mogućnosti.

prilog, novinar, kupanje, štednja
foto: Printscreen / Twitter

Istina, nešto kasnije se korigovala i kazala da “zajedničko tuširanje nije prikladno za sve starosne kategorije”, ali je u međuvremenu zaradila brojne šaljive komentare.

prilog, novinar, kupanje, štednja
foto: Printscreen / Twitter

Kako bi proverili ima li ta ideja uopšte smisla, urednici španske TV emisije “Kvatro al dia” poslali su novinara Manua Laharina na neobičan zadatak, pa ga nagovorili da se skine i podeli sa jednom mladom damom tuš kabinu.

– Šta sve čovek mora da radi kako bi zaradio za hleb – kazao je u uvodu uključenja Laharin, pa prionuo na sapunanje i trljanje.

Ipak, učesnici neobičnog priloga gotovo su uglas istakli da im iskustvo nije bilo baš ugodno, a on je sa gledaocima podelio informaciju da Španci tokom petominutnog tuširanja potroše između 60 i 105 litara vode.

Da li je tokom priloga ostvarena neka ušteda, na kraju nisu izračunali.

(Kurir.rs / Espreso)

Bonus video:

02:37

ŠTEDNJA NIJE NEŠTO NEGATIVNO! Obradović: Ako bismo za jedan stepen smanjili grejanje, uštedelo bi se 10 miliona kubnih metara gasa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track