MESTA KOJA BIRAJU NAJHRABRIJI: Na ovim delovima tela TETOVIRANJE najviše boli
Foto: Profimedia

NAJTANJA KOŽA

MESTA KOJA BIRAJU NAJHRABRIJI: Na ovim delovima tela TETOVIRANJE najviše boli

Zanimljivosti -

Prilikom odabira mesta, najviše razmišljamo o estetkom aspektu i o tome kako će tetovaža izgledati. Međutim, mnogo je onih kojima je najvažnije da odaberu mesto koje će najmanje boleti.

Tetoviranje uključuje unošenje boje u kožu iglama koje se kreću gore-dole nekoliko stotina puta u minutu i prodiru u kožu oko 1-1,5 mm. Dakle, tetoviranje uvek boli, ali postoje nijanse, kao što postoji i različit prag bola. Naime, pokazalo se da žene bolje podnose bol od muškaraca, a da je u pitanju specifičan bol koji većina ljudi posle nekoliko minuta prestane da oseća tako intenzivno.

tetoviranje, tetovaža
foto: Profimedia

Koliko će biti bolno zavisi i od mesta na telu koje se tetovira, a neko standardno pravilo je da najmanje boli u delovima sa više „mesa", najmanje nervnih završetaka i najdebljom kožom. Nabolnija mesta za tetoviranje su ona gde je koža najtanja, odmah preko kostiju i gde je najviše nervnih završetaka.

Rebra Na ovom delu tela nema mnogo mišića i masti, koža je izuzetno tanka, pa ćete zbog svih navedenih faktora puno više osetiti iglu.

Glava i vrat Nedostatak masti i velika količina nervnih završetaka problematični su faktori i kod tetoviranja glave ili vrata. Ujedno se i mnogo više osećaju vibracija i zvuk igle, što na psihološkoj bazi dodatno doprinosi jačem osećaju bola.

tetovaža, žena
foto: Profimedia

Pazuh Ovo je jedno od najosetljivijih delova tela zbog velike količine žlezda i limfnih čvorova koji se nalaze na području pazuha. Tu je smešten i veliki aksilarni tj. pazušni limfni čvor.

Šaka Šaka i prsti vrlo su koščati, a koža na njima izrazito tanka. Boja se mnogo teže prima za kožu na ovim mestima i ponekad tatu majstor mora više puta da prođe iglom preko crteža.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

ZA 600 TETOVAŽA DALA 50.000 $, 3 NEDELJE BILA SLEPA ZBOG BOJE ZA OČI! Amber promenila celo TELO, a evo kakva je bila pre! ŠOK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track