TURISTI ŠOKIRANI NAVIKAMA ŠVAJCARACA! Nećete verovati kako se vraćaju sa POSLA: Besplatno je i veoma ČUDNO, ali oni uživaju!
Foto: Printscreeen

HIT

TURISTI ŠOKIRANI NAVIKAMA ŠVAJCARACA! Nećete verovati kako se vraćaju sa POSLA: Besplatno je i veoma ČUDNO, ali oni uživaju!

Zanimljivosti -

Na društvenoj mreži TikTok nedavno je jedan korisnik, koji je turistički posetio Švajcarsku, snimio video o kulturološkim razlikama u ovoj zemlji, koji je vrlo brzo postao viralan.

- Nećete verovati u ovo, ali u Švajcarskoj neki ljudi vraćaju se kući s posla - rekom - rekao je šokirani Nil na snimku.

plutanje, Rajna
foto: Printsvreen

On je pojasnio da lokalno stanovništvo ima naviku da jednostavno stavi svoje stvari u vodotopornu torbu, skoči u Rajnu i praktično otpluta do kuće.

- Oni koriste rečnu struju da bi se vratili kući sa posla. Pritom vežbaju, sunčaju se i prilično uživaju; to je lep život - dodao je Tiktoker. Ova aktivnost je toliko zanimljiva neupućenim ljudima, da je čak postala i turistička atrakcija.

- To je moja omiljena stvar u Bazelu. Svako od njih ima vodootpornu torbu koja se zove 'wicklefisch'. Ona je u obliku ribe, a svi plutaju Rajnom jer je struja toliko jaka - odrasli, deca, psi. To je toliko zabavno - rekla je Aleksa, još jedna blogerka koja putuje svetom.

@alexas_adventures Basel, Switzerland was incredible! Everyone in the city has a dry bag called a wicklefisch and they float down the Rhine with it ? #rhine #basel #switzerland #wickelfisch #travel #fyp ♬ original sound - Sam Fender

- Ovo je jedna od najzabavnijih stvari koje sam ikada uradila u nekom evropskom gradu. Ipak, imajte na umu gde ćete izaći iz reke. Ovo morate da isplanirate, jer je potrebno neko vreme da se skrene sa strane. Plivajte na desnoj strani reke, jer čamci i trajketi koriste levi deo - dodala je blogerka.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:59

Čukarički stigao u Luksemburg nakon ludog putovanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track