DA LI JE OVO SRPSKI IZUM? CEO SVET JE POLUDEO ZA OVOM FOROM! Trik za izolaciju prozora košta 300 dinara, a ŠTEDI MNOGO ENERGIJE!
Foto: YT printscreen

ušteda

DA LI JE OVO SRPSKI IZUM? CEO SVET JE POLUDEO ZA OVOM FOROM! Trik za izolaciju prozora košta 300 dinara, a ŠTEDI MNOGO ENERGIJE!

Zanimljivosti -

Meteorolozi prognoziraju nagli pad temperature, a i hiljadama domova prozori loše dihtuju pa se prostorije brže hlade, naročito kada se grejanje isključi, odnosno smanji tokom noći.

Poskupljenje energenata nas primoravaju da se na vreme pripremimo za zimu i razmišljamo o različitim načinima štednje. Većini na pamet padne dobra izolacija, te se postavlja pitanje kako najbolje da se osiguraju vrata i prozori.

Svi znamo da čim oni ne dihtuju kako treba, toplota će kroz njih naći način da "pobegne" napolje. Međutim, kao i uvek, Internet je prava riznica ideja i saveta. Pa tako, ovih dana na društvenoj mreži TikTok često može da se vidi trik kako najbolje da izolirate prozor i sačuvate toplotu u domu.

Iako većina Srbi odvajkada znaju za taj trik, izgleda da je strancima od skora postao poznat. Nije loša ideja da se podsetimo o čemu se radi? Jedna žena je, koja često ljudima na TikTokju deli male kućne trikove, otkrila kako da za male pare izolirate prozore u kući.

Sve što vam je potrebno jeste samolepljiva dihtung traka za prozore. Deset metara ove trake može da se nađe u farbarama, za manje od 300 dinara. Izmerite dovoljne dimenzije trake, isecite je i zalepite na deo prozora između stakla i rama. To će da smanji razmak prilikom zatvaranja, a između kojeg inače prolazi vazduh.

(Kurir.rs / Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track