VERUJE SE DA OVE STVARI PRIVLAČE NESREĆU: Odmah ih izbacite iz kuće i osetićete napredak
Foto: Profimedia

LOŠA SREĆA

VERUJE SE DA OVE STVARI PRIVLAČE NESREĆU: Odmah ih izbacite iz kuće i osetićete napredak

Zanimljivosti -

Setite se samo one izreke "čista kuća - čista glava" i iz doma izbacite sve ono što prema verovanjima privlači nesreću i siromaštvo

Naši preci su čvrsto verovali da ovih 7 stvari donose siromaštvo i nesreću u kuću.

Slomljeno staklo

To može biti napuknut prozor, slomljeno ogledalo, okrnjena šoljica za kafu i td. Razbijeno staklo je simbol razbijene zaštite. To znači da je sigurnost kuće narušena, kako su verovali naši stari.

Ogledalo, Slomljeno
foto: Profimedija

Stare stvari

Tu spada stara odeća i obuća, stari časopisi - sve ono što pravi nered u vašoj kući. Ukoliko ne želite da bacite stare stvari, barem ih donirajte - tako ćete pomoći onima kojima je odeća neophodna.

Suvo ili plastično cveće

Ovo cveće simbol je za umiruću energiju. U istu kategoriju spadaju i plišane životinje, sušeni leptiri ili bube, životinjski rogovi i ptičije perje. Tu spadaju oni omoti od čokolade, sasušene i prljave maramice, razni papirići itd.

suvo cveće
foto: Profimedia

Satovi koji stoje

Ove satove nemojte bacati, ali ih popravite što pre.

Rasparene stvari

Jedna čarapa, jedna reketa, jedna papuča i svi oni predmeti kojima se "izgubio" par. Takvi predmeti nisu korisni, samo ometaju razvoj domaćinstva i kuće.

Uskrs, Zeka, Dekoracija, čarapa
foto: Jutjub

Izlizana metla

Metla je simbol blagostanja u mnogim tradicijama, stoga povedite računa a metla bude čitava i upotrebljiva. Sve one stare metle odmah bacite.

Savet plus: Ukoliko imate potkovicu u kući i ne znate kako da je okačite na zid, preporuka je da je postavite tako da formira izgled posude. Ako je okrenete ka dole, sva vaša sreća će "iscureti" iz kuće.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

12:15

ZA OVO SUJEVERJE U VEZI SA NOVOM GODINOM SIGURNO NISTE ZNALI! Crveni veš se nosi iz bizarnog razloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track