KAKO DA VAS NE PREVARE KAD KUPUJETE MED: Pčelarka razbila ZABLUDE u koje svi veruju! Ovako ćete biti sigurni da NIJE LAŽNJAK!
Foto: TikTok/zlatoutegli

prepoznajte pravi med

KAKO DA VAS NE PREVARE KAD KUPUJETE MED: Pčelarka razbila ZABLUDE u koje svi veruju! Ovako ćete biti sigurni da NIJE LAŽNJAK!

Zanimljivosti -

Već je dobro poznato koliko je med zdrav i koje su to prednosti njegove upotrebe.

Jedna korisnica TikToka koja je bivši farmaceut, a sada se bavi i pčelarstvom, podelila je na svom nalogu savete kako da prepoznate da li je med pravi.

Ona u svom videu navodi da med, ukoliko je pravi, ako ga sipate u čašu punu vode, pada na dno čaše jer je teži od vode. Isto tako, ukoliko se med kristališe, onda je pravi, jer je kristalizacija prirodno svojstvo meda i potiče od orijentacije molekula šećera u prostoru.

Uverenja većine kada je u pitanju med, a koja nisu tačna jesu da pravi med mora da ima "kuglu" u tegli. Naime, svaka tegla koja nije napunjena do kraja mora da ima "kuglu", te ovo nema veze sa kvalitetom meda.

Tvrdnja da svaki med mora da ima neprekidnu nit kad se uzima iz tegle takođe nije tačna, jer na hladnom vremenu svaki med ima neprekidnu nit jer je tada gušći, navodi korisnica društvene mreže.

(Kurir.rs/ N. S.)

02:11

KAKO DA RAZLIKUJETE PRAVI MED OD LAŽNOG: Pčelar otkriva dva postupka za otkrivanje falsifikata (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track