KAKO SE PRAVILNO SEDI NA WC ŠOLJI? Mnogi ovo rade POGREŠNO i zato imaju probleme: Stručnjakinja objasnila kako to ispraviti!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

KAKO SE PRAVILNO SEDI NA WC ŠOLJI? Mnogi ovo rade POGREŠNO i zato imaju probleme: Stručnjakinja objasnila kako to ispraviti!

Zanimljivosti -

Dijetetičarka Sofi Medlin rekla je da je ljudima koji su imali problema sa odlaskom u toalet njen savet bio koristan jer je pomogao njihovim crevima da bez napora izbace sve što treba iz sistema.

Manekenka Emerald (36) mučila se sa redovnim odlaskom u toalet, pa se za pomoć obratila stručnjakinji Sofi Medlin. Pojavljujući se u novom programu "Channel 4", Emerald je rekla da ponekad ide u toalet samo jednom u dve nedelje i da je to često neuspešno.

Toalet papir, WC papir, velika nužda, WC
foto: Profimedia

- Ponekad mogu da pojedem celu picu, a drugim danima popijem malo šejka. Ne volim da idem u tuđe toalete i malo sam stidljiva kada je u pitanju pražnjenje creva - priznaje Emerald.

Dijetetičarka Sofi je otkrila da se normalno pražnjenje creva kreće od tri puta dnevno do tri puta nedeljno. Predložila je i način koji bi mnogima mogao olakšati odlazak u toalet, a tiče se mišića.

Telefon, Wc, Toalet
foto: Shutterstock

- Kada sedite na toaletu sa nogama pod uglom od 90 stepeni, vaš puborektalni mišić - mišić nalik na traku koji koristite za izbacivanje - napreže rektum kao savijanje creva. To otežava vašu stolicu proći - objasnila je ona.

- Čučnenjem ili podizanjem kolena na stolicu, taj stisak se popušta, dajući vašoj stolici slobodan izlaz. Kada je nedavno istraživanje tražilo od ljudi da isprobaju ovu metodu, 71% je primetilo brže pražnjenje creva, a 90% je prijavilo manje naprezanje - zaklučila je dijetetičarka.

(Kurir.rs/net.hr)

Bonus video:

00:57

SIN DEJANA PANTIĆA O SUROVOSTI KOJU JE PREŽIVEO NJEGOV OTAC! Opleo po istini: Bio je u malom kontejneru, MORAO DA MOLI ZA WC!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track