VENČALI SE 60 GODINA NAKON ŠTO SU IM RODITELJI RASKINULI VERIDBU: "Umalo nisam UMRLA kad sam ga videla"! Pobedili SVE PREPREKE
Foto: Profimedia

prava ljubavna priča

VENČALI SE 60 GODINA NAKON ŠTO SU IM RODITELJI RASKINULI VERIDBU: "Umalo nisam UMRLA kad sam ga videla"! Pobedili SVE PREPREKE

Zanimljivosti -

Šest decenija nakon što su im njihovi roditelji raskinuli veridbu, pronašli su jedno drugo, a zatim su se venčali.

Len Olbrajton (79) i Dženet Stir (78) imali su izuzetno težak put do svog venčanja, ali oboje su srećni što su to ipak uspeli da urade. Par se prvi put upoznao 1963. godine, kada je Len imao 19, a Dženet 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici St. Mary's u Njuportu u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled, piše Daily Mail.

Ubrzo je Len zaprosio Dženet i ona je pristala. Međutim, tada su godine za pristanak bile 21 godina, a Dženet je bila tri godine mlađa. Njeni roditelji prekinuli su veridbu, a Len je dobio dirljivo pismo o tome.

Tokom narednih 50 godina Len se oženio u Australiji u koju je otišao i želeo da se skrasi sa Dženet, dobio troje dece, razveo se i preselio u Stivenejdž, gde je radio kao okružni medicinski tehničar.

Dženet je ostala na ostrvu Vajt u Velikoj Britaniji gde su oni odrasli da bi postala medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog poručnika i dobila dvoje dece. Bila je u penziji i još uvek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

"Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili hoću li je uopšte videti. Otišao sam u nedoumici. Nije je bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro - nisam očekivao ništa drugo", ispričao je.

"Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vreme", kazala je Dženet. Tada je svog bivšeg verenika ispratila i rekla svom mužu da je stranac koji pita za put.

par, ljubav, baka i deka, baba i deda
foto: Profimedia

Međutim, dve godine kasnije njen muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitki godinu ranije. Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u Stivenejdž da živi sa njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio je da se uda za njega. Njihovo venčanje održano je 11. februara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:07

DAN ZALJUBLJENIH JE SVETSKA PREVARA Sveštenik Gligorije za Kurir TV: Pravi hrišćani treba da slave ljubav i večnost svakog dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track