MOJ SIN JE OČEKIVAO DA OSVOJIM 5 MILIONA: Milica Marković pobedila u kvizu NAJSLABIJA KARIKA, a ovim potezom oduševila je SRBIJU
Foto: Promo/Printscreen

dobro poznato lice

MOJ SIN JE OČEKIVAO DA OSVOJIM 5 MILIONA: Milica Marković pobedila u kvizu NAJSLABIJA KARIKA, a ovim potezom oduševila je SRBIJU

Zanimljivosti -

Milica Marković sa 25 godina pobedila je u "Slagalici", ali i pre tri godine u osmom mesecu trudnoće osvojila je 350.000 dinara u emisiji "Potera".

Sada je napravila isto i u kvizu "Najslabija karika", kada je kući otišla sa 141.000 dinara. U finalu je pobedila diplomiranog geografa iz Beograda Gavrila Mihajlovića, a Milica za Kurir otkriva kako je došla do pobede i zašto je odlučila da progovori o postporođajnoj depresiji, što je, između ostalog, pomenula i tokom učešća u kvizu "Potera".

- Iako nisam prvi put na malim (ili malo većim) ekranima pa ni prvi put u kvizu, ipak je ovo bilo drugačije iskustvo od prethodnih, koncept kviza se razlikuje od onih u kojima sam ranije učestvovala jer pored znanja i sreće, ovde veliku ulogu može imati i taktika saigrača kao i pritisak u pogledu temperature u studiju, neispavanosti i drugih pratećih okolnosti - kaže Milica i nastavlja:

Milica Marković
foto: Promo/Printscreen

- Moj stariji sin Naum je očekivao pobedu, naravno, i to čitavih pet miliona, ali ja sam samo želela da ne ispadnem u prvom krugu, da ne padnem na pitanju iz oblasti koje volim ili da se zbunim i dam pogrešan odgovor, a da zapravo znam tačan.

Kad sam došla na snimanje i videla saigrače, od kojih neki imaju i dosta više kvizaškog iskustva od mene, mislila sam da neću daleko dogurati, sigurno ne do finalne runde.

Kako ste se spremali za učešće?

- Za učešće u kvizovima se ne spremam nešto posebno, osim kod frizerke, kojoj se i ovim putem zahvaljujem, jer za druge vrste pripreme nemam mnogo vremena. Volim da čitam, putujem i najviše informacija imam upravo zahvaljujući svojoj radoznalosti i dobrom pamćenju.

Šta vam je bilo najteže?

- Najteže mi je bilo da stojim u štiklama tokom snimanja, da vam kažem iskreno, u studiju je bilo dosta sveže, a onda od stajanja oslabi i cirkulacija i sve to utiče i na koncentraciju i fokusiranost pa mi se čini da je ovo bio „pola Survivor - pola Najslabija karika“.

Nikola Kojo
foto: Marko Todorović

Kakav je na vas utisak ostavio Nikola Kojo?

Nikola Kojo je jedan veliki bonus ovom kvizu i hvala produkciji što su ga angažovali! Doneo je svojim šarmom i humorom malo drugačije energije od one iz ranijih sezona kviza Najslabija karika. Da nisam pobedila, svakako bih bila presrećna zbog toga što sam imala priliku da delim scenu sa njim!

Nastupali ste u "Poteri" u osmom mesecu trudnoće. U kakvom sećanju vam je ostalo učešće u ovom kvizu?

- Što se tiče mog učešća u "Poteri" tokom osmog meseca trudnoće, to je bilo posebno iskustvo, verujem i za bebu Bogdana koji je tad bio u stomaku. Često se kaže da trudnice nisu baš u intelektualnoj snazi, zbog hormona verovatno, ali mi je drago što sam i tu tezu oborila i dokazala da žene zaista mogu sve!

Milica Marković
foto: Promo/Printscreen

Pobedili ste u "Slagalici". Da li je u kvizovima presudno znanje ili sreća?

- U "Slagalici" sam pobedila 2008. godine, sa 25 godina i to je bio moj prvi kviz za koji sam se prijavila radi zabave i provere znanja, nisam verovala da ću i posle 15 godina učestvovati i dalje u kvizovima, posebno pored drugih poslovnih i porodičnih obaveza, ali eto, može se i to, uz dobru organizaciju.

Moje mišljenje je da u kvizovima nije presudno ni znanje ni sreća već optimalna kombinacija ta dva faktora, a kod mene lično najveću ulogu donose hrabrost i opuštenost, koliko god to bude moguće.

Za sebe kažete ste umetnica zarobljena u telu pravnika. Da li vam popularnost remeti običan život i to što ste pristali da govorite o problemu koji muči mnoge žene javno?

- Po zanimanju sam pravnik i strukovni politikolog, završila sam i kurs za kopirajting, kao i obuku za koučing, objavila sam do sada dve knjige poezije i volim da budem kreativna i da stičem nova znanja i veštine u raznim oblastima. Međutim, pisanje ostaje moja najveća ljubav i moj životni poziv pa iako trenutno nisam mnogo aktivna na tom polju, znam da će biti još trenutaka inspiracije i unapred im se radujem.

Milica Marković
foto: Promo/Printscreen

Nasmejali ste me ovim pitanjem za popularnost, zaista, verujte mi. Šta da vam kažem, snalazim se nekako, a najdraže mi je što imam podršku moje familije, uže i šire, drugara od vrtića do fakulteta, kolega sa posla i dragih komšija iz Kovačice i ulice Braće Jerković, na Voždovcu.

Moja odluka da svojevremeno govorim o postporođajnoj depresiji, što sam, između ostalog, pomenula i tokom učešća u kvizu "Potera", jeste bila teška, ali je korisna za mnoge žene, pa i njihove muževe, koji se suočavaju sa tim problemom. Volela bih da mogu i više da doprinesem podizanju svesti o važnosti mentalnog zdravlja, jer, nažalost, svakog dana čujemo za nove slučajeve sa tragičnim ishodom, baš zbog nedovoljne brige o mentalnom zdravlju.

Imate sajt na kojem daje savete za kuvanje, putovanja i dijete. Šta biste preporučili kako da se hranimo do leta i da budemo fit za plažu?

- Na mom blogu, koji ste pomenuli, povremeno pišem o putovanjima ili kulinarstvu jer to volim, malo je sve bilo na pauzi zbog epidemije kovida, ali ću i tome da se vratim sa novim idejama, tekstovima i preporukama.

Milica Marković
foto: Promo/Printscreen

Nisam baš primer nekog fitnes influensera da bih vam preporučila kako da se hranite, moj izbor je nutricionistkinja Jovana, koju bih rado reklamirala ako je dozvoljeno (@befitbyjovana) po čijim receptima spremam vrlo ukusne đakonije u poslednje vreme i mogu vam reći, vrlo zdrave obroke možete pripremiti uz malo novca i vremena, sa velikim efektom na zdravlje i vitku liniju. U svakom slučaju, svako od nas može da nađe meru koja mu odgovara, da uspostavi balans sa svojim potrebama i aktivnostima i da bude zadovoljan, a ako nekom treba podrška u tome, može da mi se javi i preko bloga, jer i dalje traje moja bitka da budem vitka.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

01:09

Izjava Nikola Kojo: Srbija ima puno talentovanih mladih glumaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track