U AVIONU NIKAD NE UZIMAJTE KAFU I ALKOHOL: Stjuard upozorio na ono o čemu NIKO NE RAZMIŠLJA tokom leta, a VRLO JE VAŽNO
Foto: Facebook

SAVET

U AVIONU NIKAD NE UZIMAJTE KAFU I ALKOHOL: Stjuard upozorio na ono o čemu NIKO NE RAZMIŠLJA tokom leta, a VRLO JE VAŽNO

Zanimljivosti -

Stjuard Air New Zealanda, Ben Votmen, objasnio je za AU News šta se tačno događa s našim telom tokom leta avionom, te otkrio zašto je važno da putnici ostanu hidrirani.

Važnost sna

Letovi, posebno oni na dugim relacijama, mogu učiniti ljude letargičnim ili pak nemirnim dok pokušavaju da prekrate vreme, a stjuard je naglasio ključnu stvar koju treba imati na umu prilikom dugih letova.

"Tokom dugog leta, ključna stvar je osećati se prijatno i sigurno, a posebno je važno osigurati san tokom leta koji traje više od 10 sati", rekao je i zatim objasnio šta se događa našem telu tokom leta.

"Zbog recirkulacije vazduha u avionu, vaše grlo, nos i koža postaće suvi", objasnio je dodajući kako ljudi mogu "izgubiti između jednog i po i dva litra tečnosti tokom 10-satnog leta".

Upravo zbog toga Aerospace Medical Association savetuje putnicima da ograniče konzumaciju alkohola, čaja i kave tokom leta, jer bi tako mogli da uzrokuju dehidraciju, kao i da piju vodu tokom letova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:13

TO JE LOKAL PATRIOTA! Svetlana je penzionisana stjuardesa, ceo svet je proputovala, ali kaže da je najlepše u BLOKOVIMA NA NBG!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track