SVETLANA JE DUGO BILA SVETSKA ŠAMPIONKA: Ušla u Ginisovu knjigu rekorda zbog DUGIH NOGU, a 1 fotka je ISTORIJSKA zbog ovog
Foto: Johnson / Goff Photos / Profimedia

neverovatno

SVETLANA JE DUGO BILA SVETSKA ŠAMPIONKA: Ušla u Ginisovu knjigu rekorda zbog DUGIH NOGU, a 1 fotka je ISTORIJSKA zbog ovog

Zanimljivosti -

Svetlana Pankratova danas ima 52 godine, a početkom milenijuma po Ginisovoj knjizi rekorda proglašena je za ženu sa najdužim nogama na svetu, tačnije neverovatnih 132 cm.

Svetlana je kao tinejdžerka shvatila primetila da ima duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

ekatarina lisina
foto: Printscreen/Tik Tok

Njen rekord je oborila zemljakinja Ekatarina 2008. godine sa dužinom nogu 134cm, ali i tu je došlo do preokreta. Ona je do 2020. godine bila vlasnica najdužih nogu, ali je sa trona skinula mlada Amerikanka.

Mejsi Karin (18) je tinejdžerka iz Sidar parka, Teksas koja je 2020. godina postala zvanično ženska osoba sa najdužim nogama na svetu - jedna noga joj je duga 134.3 centimetara, a druga 135.2 centimetra.

Svetlana Pankratova
foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Međutim, dužina kojom je Ruskinja stekla svetsku slavu je neverovatnih 132 centimetra! Naravno, čim su joj noge tako dugačke mora takvo biti i stopalo, a Svetlana nosi broj cipela 46.

- Nikada nisam obraćala posebnu pažnju na svoje noge - priznaje Svetlana, ali sve se promenilo nakon Ginisovog merenja.

Svetlana je pomoćni trener u jednoj američkoj srednjoj školi, a pre toga je igrala košarku za Portugal, Izrael i Španiju. Profesionalnom košarkom je prestala da se bavi, a u sportsku penziju je otišla 2000. godine.

Dugonoga Ruskinja rođena je 1971. u Volgogradu i već je kao devojčica bila najviša među svojim vršnjacima. Deca su je tada zadirkivala zbog dugih nogu, ali danas je ona ponosna na svoje telo.

Tek je kao tinejdžerka shvatila da ima veoma duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

Svetlana Pankratova
foto: Felipe Trueba / Avalon / Profimedia

Ona se 2008. godine pojavila u Londonu na Trafalgar skveru sa najnižim čovekom na svetu, Kinezom Heom Pingpingom da bi promovisali novo izdanje Ginisove knjige rekorda. He je nažalost umro 2010. godine, a bio je visok svega 74 cm. Fotografije napravljene sa Svetlanom, koja je visoka 195 cm, bile su tada atrakcija.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

03:15

DISKRIMINACIJA ŽENA IZNAD 40 GODINA PRI ZAPOŠLJAVNAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track