CELA SRBIJA PLAČE S MALIM VOJOM: Snimak dečaka iz prošlosti koji recituje POTRESNE STIHOVE sve je naterao da STAVE PRST NA ČELO
Foto: Drustvene Mreže

SNIMAK POSTAO VIRALAN

CELA SRBIJA PLAČE S MALIM VOJOM: Snimak dečaka iz prošlosti koji recituje POTRESNE STIHOVE sve je naterao da STAVE PRST NA ČELO

Zanimljivosti -

Snimak iz prošlosti na kome dečak recituje i plače ovih dana je viralan na društvenim mrežama, a oni koji ga dele nadenuli su mu ime "Plačite sa Vojom".

Nastao je još davne 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa, a glavni akter u njemu nije legendarni voditelj, već dečak plave kose iz Kuršumlije, koji recituje potresne stihove pesme "Ujedinjena deca sveta", koji mnoge ovih dana teraju na razmišljanje.

U moru snimaka koji se deli na mrežama ovih dana se izdvojio jedan prilično neobičan. Pod nazivom "plačite sa Vojom" ljudi dele video nastao još 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa.

On je uspeo da Tviter usija komentarima, a neki su čak odlučili i da ga potraže i vide gde je danas.

Voditelj i novinar Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks radio je mnoge formate televizijskih emisija, od razgovora sa poznatima pa sve do šou programa za decu. Tako je i u emisiji "Tebi kažem" propitivao decu šta su pripremila od recitacija, a Voja je imao iskreno srce i veoma poučnu pesmu.

Kako je recitovanje dalje teklo, a stihovi bili sve teži za jedno maleno srce, Voja je počeo da plače pogođen rečima pesme. Suza puna emocija, nije ga omela u daljem recitovanju, pa je i sama njegova pojava dobila na "težini".

"Zaplakao je tek kod "druga deca nemaju ni čiste vode". Vrlo dobro je razumeo stihove pesmice", pisalo je u jednom od komentara ispod ovog viralnog videa.

Voja, Milovan Ilić Minimaks
foto: Printscreen Twitter

"Sunce. Ovo su suze koje rasturaju", nastavljali su ljudi.

Reči ove pesme idu ovako:

"Sva su deca na svetu ista

Vesela, a u duši čista.

Nisu svi jednako siti,

Iako bi tako trebalo biti.

Dok neka deca plešu i hode

Druga nemaju ni čiste vode.

Dok jedno nosi haljine nove,

drugo golo u pomoć u pomoć zove.

Eh, što ne postoji neka planeta,

gde bi živela sva deca sveta?

Tu bi svak bio dobro obučen i uhranjen,

a na daleko bi se video natpis:

Odraslima je ulaz zabranjen!"

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track