RENOVIRALI KUĆU PA PRONAŠLI BLAGO: Jevrejska porodica bežala od nacističke invazije, ovako su sakrili svoje dragocenosti (VIDEO)
Foto: YouTube/JustAs it is

čudo u poljskoj

RENOVIRALI KUĆU PA PRONAŠLI BLAGO: Jevrejska porodica bežala od nacističke invazije, ovako su sakrili svoje dragocenosti (VIDEO)

Zanimljivosti -

Renoviranje kuće može da bude prava avantura i često možemo da otkrijemo nešto što smo potpuno zaboravili, te ne čudi da kada kupimo kuću možemo da pronađemo ponešto od stvari koji su prethodni vlasnici zaboravili.

1 / 6 Foto: YouTube/JustAs it is

Baš takve stvari dovode do toga da se nađe neverovatno blago tokom renoviranja kuće, a to se sada i desilo u poljskom gradu Lođu. Tokom rekonstrukcije jedne kuće u ovom gradu u u terasi u uglu pored kuće nađeno je zakopano blago, koje ne samo da novčano vredi mnogo, već je i istorijski jako značajno.

Na stotine komada srebrnog pribora i drugih vrednih predmeta pronađeno je skriveno u dvorištu kuće u Lođu, a pribor vreovattno pripada jevrejskoj porodici koja je odlučila da ih sakrije tokom nacističke invazije u Drugom svetskom ratu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:17

OVAJ SRPSKI GRAD DOBIO JE IME PO SVETOM DIMITRIJU! U njemu je neprocenjivo antičko blago, a kruna su Carska palata i bazilika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja