SVET LUDI ZA BARBI, A MI SMO U JUGOSLAVIJI IMALI LUTKU KOJA JE BILA VELIKI HIT: Da li prepoznajete po kome je napravljena? ANKETA
Foto: Printscreen/Instagram

bilo nekad

SVET LUDI ZA BARBI, A MI SMO U JUGOSLAVIJI IMALI LUTKU KOJA JE BILA VELIKI HIT: Da li prepoznajete po kome je napravljena? ANKETA

Zanimljivosti -

U sveopštem Barbi ludilu mnogi su zaboravili na najpoznatiju jugoslovensku barbiku koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih napravljena prema liku Lepe Brene.

Iako nije bila originalna Barbi, danas u kolekcijama vredi dosta, pa ponekad na domaćim sajtovima za prodaju osvane po koja i to za paprenu cenu.

Lutke su se prisetili i iz Muzeja Jugoslavije (a ko drugi) postom na Instagramu.

- Dok ceo svet luduje za novim filmom Barbie izdvajamo iz kolekcije barbiku napravljenu po liku Lepe Brene. Ovaj proizvod sa likom poznate pevačice produciran je uz album "Boli me uvo za sve", koji je ujedno i muzička podloga u filmu "Hajde da se volimo 3 - Udaje se Lepa Brena“"iz 1990. godine. Iako je izostavljen iz aktuelnog filmskog spektakla, Muzej je tu da ispravi nepravdu i podseti na ovaj važan jugoslovenski doprinos Barbilendu - napisali su.

Inače, lutka se prodavala s kapicom i kutijom, s kostimom i crvenim čizmama na dugim nogama i bila je pravi hit u Jugoslaviji, a zapravo je bila neka vrsta škotskog kilta.

Takođe u filmu "Hajde da se volimo" iz 1987. postoji ta scena za istoimenu pesmu gde Brena i "Slatki greh" paradiraju tako obučeni uz plejadu jugoslovenskih glumaca, a sve to uz kadrove iz Dubrovnika.

Da li ste imale ovu lutku i koja su vaša sećanja na nju?

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:47

EVU RAS NA SNIMANJU UMALO SPRŽIO GROM: Kad smo shvatili da nismo preminuli počeli smo da pevamo od radosti! OVO MI JE NAJTEŽI FILM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track