EVO KOJE PITANJE NIKADA NE SMETE POSTAVITI NA RAZGOVORU ZA POSAO: Šef firme otkriva šta je poslodavcima ALARM ZA UZBUNU
Foto: Shutterstock

jako je važan prvi utisak

EVO KOJE PITANJE NIKADA NE SMETE POSTAVITI NA RAZGOVORU ZA POSAO: Šef firme otkriva šta je poslodavcima ALARM ZA UZBUNU

Zanimljivosti -

Razgovori za posao mogu biti stresni, a utisak koji ostavite na potencijalnog poslodavca vrlo je važan. Međutim, postoji jedno pitanje koje nikad ne biste trebali postaviti tokom intervjua za posao, sudeći prema jednom uspešnom biznismenu.

Met Higins američki je biznismen i suosnivač investicijske firme RSE Ventures koji je u svojoj kolumni za CNBC’s otkrio koje pitanje trebate izbegavati da postavite na razgovoru za posao.

Pitanje koje treba izbegavati

"Ako tražite posao, evo saveta koji verovatno nećete čuti ni od koga drugog. U razgovoru za posao nikad ne pitajte poslodavca kakva je politika firme vezano za rad na daljinu", započeo je.

razgovor za posao, posao
foto: Profimedia

Higins je dalje objasnio kako neka pitanja na razgovoru za posao mogu stvoriti određenu percepciju, koja može biti presudna između dobijanja posla iz snova ili dobijanja negativnog odgovora.

"Bilo to pošteno ili ne, neki će menadžeri pitanja o radu na daljinu shvatiti kao da postavljate pogrešne prioritete. Čak i za mene, to je odmah alarm za uzbunu", objasnio je.

Pogrešan utisak

"Zamislite ovaj scenario: Završite intervju pitanjem o radu na daljinu i dobijete hladan odgovor. Sledećeg dana menadžer zapošljavanja susreće drugog kandidata koji mu kaže da je spreman pojaviti se u kancelariji rano ujutro sledećeg ponedeljka", nastavio je.

govor tela, posao, upoznavanje
foto: Profimedia

"Naravno, možda ste kvalifikovaniji. Ali postoji stvarna šansa da će drugog kandidata smatrati predanijim. To bi moglo vredeti čak i za menadžere u firmama koje imaju vrlo strogu politiku rada na daljinu", zaključio je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:25

AKO NISTE ZADOVOLJNI NA POSLU, NAĐITE NOVI POSAO Jevtović oštro o zloupotrebi bolovanja: Nadamo se da će ovo pomoći poslodavcima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track