ŠEF FIRME NA SVAKOM RAZGOVORU ZA POSAO IMA ODLIČAN TEST ZA KANDIDATE: Sve se svodi na jednu stvar i tiče se šoljice KAFE!
Ilustracija, Foto: Promo

dobar trik

ŠEF FIRME NA SVAKOM RAZGOVORU ZA POSAO IMA ODLIČAN TEST ZA KANDIDATE: Sve se svodi na jednu stvar i tiče se šoljice KAFE!

Zanimljivosti -

Australijanac Trent Ajns godinama je bio direktor softverske kompanije, pa je često imao priliku da zapošljava nove ljude.

U odabiru kandidata pomogao mu je test koji je smislio, a on nije vezan za znanje i sposobnost, već proverava da li bi se osoba uklopila u tim.

posao, polodavac, zaposlenje
foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Kada bi neko došao kod mene na razgovor za posao, uvek bih mu pokazao kancelariju i odveo ga u neku od kuhinja. Nekako bi uvek ta osoba izašla iz kuhinje sa pićem", otkrio je direktor u svom podkastu, prenosi Your tango. Nakon prihvatanja pića, kandidat se vraća na intervju.

"Kandidat bi pio svoje piće, do kraja intervjua. Na kraju intervjua sam gledao šta će raditi sa svojom šoljicom", rekao je on.

Objasnio je da na kraju intervjua uvek razmišlja o tome da li ta osoba želi da odnese tu praznu šolju nazad u kuhinju.

žena, Kafa
foto: Shutterstock

"Operi svoju šolju za kafu"

Odgovor na ovo je u potpunosti zasnovan na postupcima kandidata, koji takođe u velikoj meri određuju da li Ajns veruje da je ta osoba prava osoba za posao.

"Možete da razvijete veštine, možete steći znanje i iskustvo, ali to se zaista svodi na stav", objasnio je on i zaključio: "Stav o kojem govorimo je koncept 'operi sopstvenu šolju za kafu'. Zaista želite da budete sigurni da imate ljude koji imaju pravi osećaj odgovornosti za svoje postupke, poštovanje prema drugima i timski rad u kolektivu."

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

02:21

MAJSTORI ODLAZE, A DECA UPISUJU GIMNAZIJE Stručnjaci za Kurir TV: Posao se lako nalazi, zarada je dobra, A MLADI NI DA ČUJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja