ROĐENA PRVA JEDNOBOJNA ŽIRAFA NA SVETU: Nema ni mesec dana, a svi već pričaju o njoj! Raspisan konkurs za ime, a evo kako izgleda
Foto: Printscreen

video

ROĐENA PRVA JEDNOBOJNA ŽIRAFA NA SVETU: Nema ni mesec dana, a svi već pričaju o njoj! Raspisan konkurs za ime, a evo kako izgleda

Zanimljivosti -

Evolucija nam daje mogućnost da se prilagodimo okruženju i da se na efikasniji način borimo sa spoljašnjim uslovima života. Ovo ponekada dovodi do neobičnih mutacija koje se ispoljavaju na fascinantan način.

Kada imamo priliku da neku od tih mutacija vidimo uglavnom uvek ostanemo u šoku, a takvu reakciju je sada izazvala jedna beba žirafa, koja je obišla svet.

Ženka žirafa rođena je 31. jula ove godine u Tenesiju i već je visoka oko 6 stopa (oko metar osamdeset). Ipak njena veličina nije ono što je privuklo pažnju. Mala žirafa rođena je bez specifičnih šara. Ona je prva jednobojna žirafa na svetu.

Iz "Brights zoo"-a su rekli da je beba žirafa dobro, da odlično napreduje i da je trenutno pod zaštitom svoje majke i čuvara zoološkog vrta, a njeno ime još uvek nisu osmislili. Raspiran je konkurs kojim će se odretiti kako da je nazovu, a trenutno je u prednosti ime "posebna" na jeziku Svahili.

(Kurir.rs/Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track