DRŽANJE TELEFONA U RUKAMA DOK STE NA WC ŠOLJI MOŽE BITI OPASNO: Gastroenterolog otkriva koje OZBILJNE posledice se mogu pojaviti
Foto: Shutterstock

jako loša navika

DRŽANJE TELEFONA U RUKAMA DOK STE NA WC ŠOLJI MOŽE BITI OPASNO: Gastroenterolog otkriva koje OZBILJNE posledice se mogu pojaviti

Zanimljivosti -

Većina ljudi dok sedi na wc šolji u ruci ima mobilni i kucka po njemu dok vrše nuždu, piše LAD Bible.

Gastroenterolog dr. Seti otkrio je na svom TikToku da to nikako nije dobra ideja te je upozorio sve koji koriste mobilne telefone dok sede na wc šolji da to ne rade.

Rekao je da bi se moglo "činiti bezopasnim skrolovati kroz fidove društvenih mreža ili odgovarati na neke e-poruke" dok sedite u WC-u, ali upozorio je da to zapravo može imati "neke ozbiljne posledice".

Toalet, Wc šolja
foto: Profimedia

Možete dobiti hemoroide i pokupiti bakterije

"Prvo, korištenje telefona dok obavljate veliku nuždu može dovesti do dugotrajnog sedenja na wc šolji što može uzrokovati naprezanje i pritisak na vaš rektum i anus. To može dovesti do problema kao što su hemoroidi, analne fisure pa čak i rektalni prolaps", istakao je dr. Seti.

kupatilo, WC, WC šolja
foto: Profimedia

"Još jedan problem je što to može biti leglo bakterija. Istraživanja su pokazala da je prosečan pametni telefon prljaviji od javne wc šolje", dodao je.

Prošle godine su naučnici sa Univerziteta u Arizoni otkrili da mobilni telefoni imaju deset puta više bakterija od većine wc šolja.

No, ako zaista morate sa sobom imati mobilni dok sedite na WC šolji, dr. Seti predlaže da ga očistite dezinfekcijskom maramicom pre izlaska iz kupatila.

(Kurir.rs/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track