KAD NEKO U PREVOZU PILJI U VAS, GLEDAJTE U NJEGOVE CIPELE, A ONDA... Evo zanimljivih psiholoških trikova za bolju komunikaciju
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

probajte!

KAD NEKO U PREVOZU PILJI U VAS, GLEDAJTE U NJEGOVE CIPELE, A ONDA... Evo zanimljivih psiholoških trikova za bolju komunikaciju

Zanimljivosti -

Ako želite da izgradite dobar odnos sa nekim, pitajte ga da vam objasni nešto na šta već znate odgovor. Kada neko u prevozu ne skida pogled sa vas, gledajte u njegove cipele.

Neki jednostavni trikovi mogu nam pomoći da se bolje snađemo u svakodnevnom životu u raznim situacijama.

Kako prenosi "Brightside", reč, pogled i pokret u određenom trenutku drugačije deluju na svakog od nas, a ako znate da ih koristite, imaju veliku psihološku snagu.

posao, pogled, par
foto: Profimedia

- Kada razgovarate sa nekim ko pokušava da izbegne odgovor na pitanje, napravite kratku pauzu i tih nekoliko sekundi ga gledajte u oči. Tako će mu biti neprijatno i nastaviće da priča. Možda će vam reći više detalja ili sve što zna, jer će misliti da su vaša tišina i pogled u oči znak da već znate istinu.

- Ako želite da izgradite dobar odnos sa nekim, na primer, sa kolegom na poslu, pitajte ga da vam objasni nešto na šta već znate odgovor. Posle toga će njegovo ponašanje prema vama biti bolje.

- Ukoliko je osoba zaista koncentrisana na posao ili je, recimo, usred ozbiljnog telefonskog razgovora, možete da pružite ruku prema njoj i daće vam šta god da joj se u tom trenutku nalazi u ruci. Moguće je čak i da se toga kasnije neće sećati.

- U trenutku kada vam zvoni alarm, trebalo bi da se malo podignete, stegnete pesnice i kažete sebi: "Hajde!" Osećaćete se svežije, motivisanije i lakše ćete ustati iz kreveta.

sat, alarm, ustajanje, frustracija
foto: Shutterstock

- Ukoliko stalno brinete da li ste zaključali vrata ili isključili šporet, dok radite te stvari izgovorite neku neobičnu reč ili se uštinite za ruku ili obraz. Kada kasnije pomislite da li ste zaključali vrata, setićete se izgovorene reči ili osećaja bola od štipanja.

- Kada neko u prevozu ne skida pogled sa vas, gledajte u njegove cipele i ne odustajte. Biće mu neprijatno i prestaće da vas gleda.

- Ako imate problem sa nekim, ali ne želite da tu osobu direktno optužite za nešto, promenite način na koji govorite. Na primer, umesto "nisi zatvorio prozor", recite "prozor je ostao otvoren". Vi nećete nikoga optužiti, a po reakciji te osobe ćete shvatiti da li je kriva za nešto ili ne.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

10 PUTA SAM SE PREDOZIRAO I BIO POTPUNO MRTAV! Glumac Feđa Štukan otvoreno progovorio o heroinu, ratu, smrti i ZAGROBNOM ŽIVOTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track