PILOT SNIMAO DUGU IZ AVIONA, PA ŠOKIRAO SVE: Iznenadićete se kada budete shvatili kako ovaj prelepi fenomen ZAISTA IZGLEDA!
Foto: Profimedia

foto

PILOT SNIMAO DUGU IZ AVIONA, PA ŠOKIRAO SVE: Iznenadićete se kada budete shvatili kako ovaj prelepi fenomen ZAISTA IZGLEDA!

Zanimljivosti -

Pilot iz spasilačke službe hitne pomoći iz Australije snimio je dugu iz aviona i otkrio da ovaj fenomen nije u obliku luka, već da je u pitanju - pun krug.

Mnogi su bili zapanjeni kada su saznali manje poznatu činjenicu o dugi. Teško je ne voleti šareni prirodni fenomen, ali mnogi ljudi ne znaju da se duga proteže izvan polukružnog luka koji vidimo sa zemlje.

More, Duga, Planina
foto: Profimedia

Pilot iz australijske službe hitne pomoći objasnio je da su duge zapravo pun krug i da se mogu u celini videti samo sa neba. Podelio je sliku koja prikazuje dugu u punom sjaju.

- Da li ste znali da su duge zapravo pun krug? Obično vidimo samo luk jer tlo i horizont blokiraju ostatak kruga - stoji u opisu slike na Fejsbuku.

Fotografija je imala mnogo komentara.

„To je krug života“, „Lepa fotografija“, „Hvala što ste podelili ovo“, „Video sam iz aviona i nisam mogao da verujem“ - samo su neki od komentara ispod objave.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:09

PRVE SLIKE SA VENČANJA MINISTARKE ĐEDOVIĆ: U ruci bidermajer od poljskog cveća, venčanica duga, elegantna, čipka i cirkoni (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track