SNIMAK IZ 1965. OTKRIVA KAKO SU UČENICE REAGOVALE NA ZGODNOG PROFESORA: Pravi haos je nastao kada je u učionicu UŠLA ONA (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

EKSPERIMENT

SNIMAK IZ 1965. OTKRIVA KAKO SU UČENICE REAGOVALE NA ZGODNOG PROFESORA: Pravi haos je nastao kada je u učionicu UŠLA ONA (VIDEO)

Zanimljivosti -

Psihijatar Megan Rotar iz Mentalnog fitnes centra u Ročesteru (Njujork) kaže da je uobičajeno da se deca "zaljubljuju" ili da gaje simpatije prema svojim nastavnicima i nastavnicama. U razgovoru za "Metro Parent" rekla je da je ova vrsta emocije "zdrava i pozitivna" jer ovakvo iskustvo pomaže da "učenici pronađu nekoga ko bi im bio dobar uzor u životu i nekoga ko bi im podstakao interesovanje za učenjem, a ujedno im pomogao da otkriju svoja romantična osećanja".

Snimak zgodnog nastavnika i reakcija učenica iz 1965. godine iz epizode "Candid Camera" je deo čuvenog serijala "Skrivena kamera" koja je prvi put počela sa emitovanjem 1948. godine.

Na snimku grupa učenica, koje imaju oko 13 godina, upoznaju novog nastavnika kojeg su kreatori skrivene kamere opisali kao "prelepog".

Autori skrivene kamere odlučili su se za muškarca koji je bio pandan holivudske lepote šezdesetih godina prošlog veka. Na snimku devojčice su očigledno očarane izgledom novog nastavnika, ali njihova prava reakcija izlazi na videlo kada nastavnik izađe iz učionice.

"Njegove oči su...", "On je premlad za nastavnika. Ima oko 24 godine", komentarisale su devojčice.

Slična skrivena kamera je izvedena sa grupom dečaka koji upoznaju novu nastavnicu koju je glumila Mis Švedske, Gunila Knutson, a koja je odnela titulu najlepše 1961. godine.

Dečaci, kao i u slučaju devojčica bili su potpuno van sebe kada je njihova "nova nastavnica" izašla iz učionice.

(Kurir.rs/ Blic žena/ T. B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track