SNIMAK OD KOJEG STAJE DAH Ratni veteran srušio svetski rekord i svi se pitaju da li je OVO MOGUĆE: Prvo je bacio kamen, a onda...
Foto: Instagram

uh!

SNIMAK OD KOJEG STAJE DAH Ratni veteran srušio svetski rekord i svi se pitaju da li je OVO MOGUĆE: Prvo je bacio kamen, a onda...

Zanimljivosti -

Na Instagramu je ove nedelje objavljen snimak koji prikazuje svetski rekord u ekstremnoj discplini poznatijoj pod imenom "smrtonosni zaron".

Ratni veteran Ken Storns je taj skok uradio u Norveškoj, a ubrzo nakon toga je podelio snimak.

- Još jednom vraćamo svetski rekord u Norvešku gde mu je i mesto. Ovo je bilo ludo!, napisao je Storns, inače pustolovni influenser s više od pola miliona pratilaca.

"Smrtnosni zaron" je tehnika kojom skakači pokušavaju što duže da održe telo ravnim, a sklupčaju se u poslednjoj sekundi. To je oblik ekstremnog skakanja slobodnim stilom s ispruženim rukama i stomakom, doskokom u položaj topovske kugle.

Na snimku se vidi kako Storns baca kamen pre nego što sam skoči. Čini se da je to učinio kako bi razbio površinski pritisak vode jer bi udarac s 40 metara visine mogao da bude jako bolan.

Neki od komentara ispod snimka na Instagramu pišu da će ovaj rekord još dugo biti neoboren.

Iako je ovaj zaron apsolutno neverovatan, zapravo nije blizu standardnom svetskom rekordu u skoku s litice. Prema Ginisovim svetskim rekordima, najviši skok s litice je bio 58 metara i 27 centimetara.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:07

Bajaga u avg sljedeće godine pravi koncert na hipodromu, povodom 40 god karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track